İnsani Yardım Vakfı (İHH) Adıyaman’da yetim çocukların ihtiyaçlarını karşılamak için Yetim Destekleme Merkezi ve Gıda Bankacılığının (YEDEM) açılışında İsral’in Mescid-i Aksa saldırısına sert tepki gösterildi.

İstanbul dışında ilk defa Yetim Destekleme Merkezi ve Gıda Bankacılığı Adıyaman’da açıldı. Ev yemekleri ve el işi ürünler satışa sunulacak olan Yetim Destekleme Merkezi ve Gıda Bankacılığı törenle hizmete açıldı.

Adıyaman Milletvekilleri Murtaza Yetiş, Mehmet Metiner, Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Talha Gönüllü, İHH Yetim Birimi Başkanı Murat Yılmaz, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Ayla Pektaş, bazı kurum ve kuruluş temsilcilerinin yanı sıra siyasiler katıldı. Konuşmacılardan Milletvekilleri Murtaza Yetiş ve Mehmet Metiner, İsrail’in Mescid-i Aksa’ya saldırısına sert sözlerle tepki gösterdi.

Açış konuşmasını yapan İHH Yetim Birimi Başkanı Murat Yılmaz, açılıştan duyduğu heyecanı paylaşarak, “Biz öyle bir Peygamberin ümmetiyiz ki yeryüzünün neresinde olursa olsun; dinine, diline, ırkına, yaşadığı kente bakmadan onun yardımına koşan, onun elinden tutan bir milletiz. Dolayısıyla bu merkez, bu hayır kapısı aynı zamanda bu beldenin de bereket kapısı olacaktır” dedi.

İsrail’in Mescid-i Aksa’a saldırmasıyla ilgili sert sözler sarf eden Milletvekili Murtaza Yetiş ise konuşmasında, “İsrail ayaklarını denk almalıdır. Artık bu ümmetin onuruyla, bu ümmetin kutsallarıyla oynamanın ne manaya geldiğini, nelere sebebiyet vereceğini görecektir. İsrail küresel intifadanın tetikçiliğini yapmasın. Çünkü bu ümmet sonuna kadar sabreder ama öyle bir noktaya gelir ki bu ümmetin bütün varlığını ortaya koyacağı gün o varlığını ortaya koymasını da bilir” dedi.

Açılan merkezin önemine de işaret eden Yetiş, “İslam’da yetimin önemini çok büyüktür. İnşallah bu yetime bakma devri bitecek. İnşallah yeryüzünün yükselen terazi kefesinde olacağız. İnsanlığa adaleti, özgürlüğü ve inancı yaymakta öncülük edeceğiz.

Birinci dünya savaşından sonra yeni acılar, yeni katliamlarla yeni bir süreç sahneleniyor. Bu bölgenin fay hatları yeniden ortaya çıkarıldı. Bu fay hatlarının kırılmasıyla birlikte bölgede kaolotik bir ortam oluştu. Bölgede sükunet olan ve ayakta duran tek ülke olarak Türkiye’dir. İHH bu ümmetin öncüsü olmuş ve bütün mazlumlara uzanan şefkat eli olmuştur. Yeniden birliği, yeniden dirilişinin adı ve adresi olmuştur” ifadelerini kullandı.

Milletvekili Mehmet Metiner ise konuşmasında, İslam ümmetinin Mescid-i Aksaya elini uzatan İsrail’in elini kıracağını vurgulayarak, “İsrail aklını başına devşirmelidir. Mescid-i Aksa sadece Filistinlilerin mabedi değildir. Mescid-i Aksa yeryüzünde yaşayan bütün Müslümanların kutsal mekanıdır. Oraya yapılan saldırı hepimize yapılmıştır. Kutsalımıza yapılmıştır ve İsrail bu barbarlığın hesabını verecektir. Mescid-i Aksanın da ve Filistinli Müslümanların da, yeryüzündeki bütün Müslümanların da, mazlumlarında sahibi, Allah’ın izniyle Cumhurbaşkanımızın ve Başbakanımızın dediği gibi de Türkiye Cumhuriyeti Devletidir. Dünyada sulhu savunuruz, yurtta sulhu savunuruz ama kutsallarımıza yönelik bir tecavüz olduğunda da aslanlar gibi meydanlara dikiliriz. O İsrail’in Haremi İsmetimize uzanan parmaklarını da kırarız Allah’ın izniyle. Bu ümmetinin çocuklarının yiğitliğini henüz İsrail görmedi ama göreceği gün yaklaşıyor. İsrail’in zulmü de zeval bulacaktır” dedi.

Konuşmaların ardından açılış kurdelesi kesilerek, Yetim Destekleme Merkezi ve Gıda Bankacılığı’nın açılışı yapıldı.