10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü münasebetiyle Adıyaman İl İnsan Hakları Kurulu Vali Mahmut Demirtaş’ı makamında ziyaret ederek, çiçek sundu.

Temel hak ve özgürlükler alanında Birleşmiş Milletler Genel Kurulunda kabul edilen ve tüm insanlık için referans haline gelen İnsan Hakları Evrensel Bildirisinin 10 Aralık 1948 günü kabul edilmesinin 66. Yıldönümünü kutlanıyor.

Kurula Başkanlık eden Vali Yardımcısı Levent Öztin Başkanlığında Vali Demirtaş’ı ziyaret eden kurul üyeleri yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi sundu.

Ziyaretten memnuniyet duyan Vali Mahmut Demirtaş, “İnsan Hakları Kurulunun, diğer kurullardan ayrı bir yönünün bulunduğunu belirterek “Çağdaş ülkelerde olduğu gibi ülkemizde de bireyin güvenliği ve insan haklarına yönelik son yıllarda önemli adımlar atılmıştır” dedi.

Öte yandan, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü çerçevesinde Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü Salonunda Adıyaman merkezdeki lise öğrencilerine yönelik Adıyaman Üniversitesi Sosyoloji Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Bekir Kocadaş’ın konuşmacı olarak bir konferans verilecek.