GAP Gazeteciler Birliği Genel Başkanı Zeynal Abidin Kıymaz, İsmail Gaspıralı Gazetecilik ve İnsan Hakları Yarışmasının ödüllerinin sahibini bulacağını açıkladı.

GAP Gazeteciler Birliği Genel Başkanı Zeynal Abidin Kıymaz, Kırımlı düşünür fikir adamı İsmail Gaspıralı adına düzenlenecek Gaspıralı sempozyumuyla Türk Dünyası’nın Bartın’da bulacağını kaydetti.

Bartın Üniversitesinin ev sahipliğini yaptığı Türkçe Konuşan Ülkeler Uluslararası Gazeteciler Cemiyeti’nin organizasyonunda gerçekleştirilecek olan UNESCO Türkiye Milli Komisyon’unun logo desteği verdiği ‘İsmail Gaspıralı Bey Çalıştayı, Gazetecilik ve İnsan Hakları Ödül Programı’ için hazırlıklar tamamlandı.

Programın önemli destekçilerinden GAP Gazeteciler Birliği Genel Başkanı Zeynel Abidin Kıymaz yaptığı açıklamada, “Türk dünyasının önemli fikir, düşünce adamı ve gazetecisi İsmail Gaspıralıyı konuşup gelecek nesillere fikirlerini düşüncelerini ulaştırma açısından önemli bir etkinlik olarak gördüğümüz sempozyuma cemiyet olarak destek veriyoruz. 300 milyon Türk dünyasının önemli bir coğrafi alanı yanı sıra ekonomik ve siyasi bir potansiyeli Avrupa Birliği gibi bir yapıya kavuşturmak gerek. Bu gün 300 milyon Türk dünyasının önemli sorunlarından biride ortak dil ve lehçe kullanamama sorunudur. Bu sorunu yüz küsur yıl önce görüp çözümü için ileri adım atan Gazeteci-Yazar İsmail Gaspıralı bu gün günümüzde daha iyi anlaşılmaktadır. Bartın’da düzenlenecek sempozyumla her yönüyle Gaspıralıyı konuşup gelecek nesillere anlatılması içinde projeler ortaya çıkarılacak. Türk dünyasının önemli fikir siyaset adamları bu vesile ile Bartın’da olacaklar. Bizlerde Adıyaman, Mardin, Gaziantep, Malatya, Kahramanmaraş dan yönetim kurulu üyelerimizle birlikte bu etkinlikte ev sahipliği yapmaktan onur duyacağız. Türk dünyasının bu vesile ile önemli sorunları konuşulup tartışılacak. İsmail Gaspıralı ile ilgili fikir düşünce üreten çalışma yapan onu fikirlerine sahiplik eden kişi kurum kuruluşlarda ödüllendirilecektir” dedi.

Türk Dünyasının Gaspıralı nedeniyle bir nevi kalbinin Bartın’da atacağı uluslar arası etkinlikte 30 Ekim- 1 Kasım 2014 tarihleri arasında Bartın Kültür Merkezinde gerçekleşecek. Ödül programının onur konuğu ise Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Dr.Derviş Eroğlu olacak.