Adıyaman’ın Gölbaşı ilçesinde Ataması yapılmayan İş ve Meslek Danışmanları (İMD), Gölbaşı PTT Kargo aracılığıyla Cumhurbaşkanı ve Başbakan’a duvar halısı gönderdi.

Sosyal medya aracılığı ile bir araya gelen ataması yapılmayan İş ve Meslek Danışmanları Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a üzerinde kendisi ve rahmetli annesinin resimlerinin bulunduğu dokuma bir halı ile seslenerek, “Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın biz varken emekler asla zayi olmayacak, her işsizin bir İş ve Meslek Danışmanı olacak, söz konusu gençlikse yapamayacağımız hiçbir şey yoktur” söylemlerini hatırlatıp, emek vererek ve alın teri dökerek kazandıkları bir sınava rağmen 18 aydır atama haklarının verilmediğini belirtiler.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan mağdur edilen İş ve Meslek Danışmanlarının mağduriyetini gidermesi noktasında çözüm bulunmasını istediler. Başbakan Ahmet Davutoğlu’na da aynı şekilde seslenen İş ve Meslek Danışmanları adına konuşan İpek Ataş, “Daha önce kendisine 3 kez ulaşmayı başardığımız ve mektuplarımızı ilettiğimiz başbakanımız, değerli hocamız Ahmet Davutoğlu’ndan sınavı kazandıkları halde atamaları yapılmayan 7 bin işsiz İş ve Meslek Danışmanının çağrısına kulak vermesini ve somut adımlar atmasını bekliyoruz.

Genel işsizliğin yüzde 10,1 ve 15-24 yaş arası genç işsizliğin ise yüzde 18,9 olduğu Türkiye’mizde 2023 hedefleri için işsizlik yüzde 5’e düşecek deniliyor. Bizler İş ve Meslek Danışmanları olarak bu noktada göreve hazırız. İşsizliğin çözümü için üretilen bir proje eğer bizi de işsiz bırakıyorsa biz daha ne yapalım. Üniversitelerimizi bitirdik, birçoğumuz yüksek lisansımızı da yaptık. Ama hala iş bulamadık. 7 bine yakın işsiz İş ve Meslek Danışmanı arkadaşımız var. Bu emeğin ve alın terinin israfıdır, hayatların ertelenmesi, yılların heba olmasıdır. Ülkemizin kaybıdır. Yazıktır, günahtır. İnşallah sesimizin duyulması için bugün Adıyaman’ımızdan Başbakanımıza ve Cumhurbaşkanımıza sesleniyoruz ve atanma isteğimizi kendilerine iletiyoruz’’ dedi.