Adıyaman’da petrol sondaj işçileri, işten çıkarılma korkusuyla petrol sondajını durdurdu.

TPAO’ya bağlı olarak kurulan ve 2012’de BOTAŞ’a devredilen TPIC işçileri, TPAO’nun kendine ait kuleleri geri almak istemesi üzerine, kendilerini petrol sondaj kuyularına kapattı.

İddiaya göre, petrol fiyatların düşüşüyle birlikte TPİC, Adıyaman’daki 4 kulesini parka çekme kararı aldı. Bunun üzerine işlerinden çıkarılacağı bilgisini alan yaklaşık 300 petrol sondaj işçisi ayaklandı. TPAO’nun sondaj sahalarındaki işçiler, eylem başlattı. İşçiler, yönlü sondaj yapan MR 7000/2 Sondaj kulesini kapatarak kendilerini sondaj kulesine kilitledi. İşçiler daha sonra kendilerini MR 7000/2 sondaj kulesine kapattılar. Sondaj işçileri, birkaç gün sonra işten çıkarılacaklarını belirterek, işten çıkarılma nedenlerinin açıklanmadığını öne sürdü..

Eylem yapan işçilerden Emrullah Bulut, “Şu an çok mağduruz. Herhangi bir açıklamada bulunmadılar. MR 7000/2 sondaj kulesini durdurmuş durumdayız. Şu an sondaj çalışmıyor. Burası çok önemli bir sondaj, yönlü sondaj olduğu için biz de burayı tercih ettik” dedi.

Daha sonra konuşan işçilerden Mehmet Hanifi Genç ise "Bütün arkadaşlarımız kuleleri TPAO’ya vermemekte kararlı. Yani bunu sonuna kadar savunacağız. Yani hiçbir işveren hiçbir işçisine haber vermeden 1 gün öncesinden ben seni çıkarıyorum diyemez. Nasıl bir işçi işverene 1 ay öncesinden çıkacağını ihbar ediyorsa, işveren de işçisine daha önceden bilgi vermelidir. Bu insanlar biranda tepeden düşmüş gibi. İşsizlik kolay bir şey değil” şeklinde konuştu.

Daha sonra konuşan bir başka sondaj işçisi ise "Çok feci şekilde işten çıkarılmamızı bize bildirdiler. Hiçbir açıklama yapılmadan. Marabayı bile tarlaya çağırırsın çalıştırırsın, yevmiyesini verirken sırtını sıvazlarsın, seneye seni yine çağıracağım dersin, bize bu bile yapılmadı” dedi.