Kahta Demokrasi Platformu tarafından toplanan yardımlar, savaş nedeniyle ülkelerini terk ederek Adıyaman’ın Kahta ilçesine yerleşen 120 Kobanili aileye ulaştırıldı.

Yaşadıkları ülkede çıkan savaştan dolayı topraklarını terk etmek zorunda kalan Kobanili ailelere sahip çıkılıyor. Kahta’da Kobanili alilere yardım toplayan Kahta Demokrasi Platformu bu yardımları sahiplerine ulaştırdı. Platform adına konuşan Nihat Öztekin, bu konuda daha duyarlı davranılması gerektiğini belirterek, yardımlardan dolayı teşekkür eti.

Kobani’den gelen ailelerin bu kış sezonunda çok acil yardıma ihtiyaçları olduğunu belirten Öztekin, "Savaştan kaçan ve Kahta’ya yerleşen Kobanili ailelerin yardıma ihtiyacı var. Kış kapımızda ama çoğunun evinde soba yok. Odun yok, kömür yok. Şimdi en çok gıda ve ısınma noktasında sıkıntı büyük sıkıntılar var. 20 tane aile dışarı da kalıyor. Yani çadırlarda yaşıyorlar. Bu soğukta onlar çok zor şartlarda kalıyorlar. Bu ailelerin bir an evvel evlere yerleştirilmesi gerekiyor. İhtiyaçlarının karşılanması gerekiyor. Kahta Demokrasi Platformu olarak; din, dil, ırk, mezhep ayrımı yapmaksızın zulme uğrayan, bütün mazlumların ve zora düşenlerin elinden tutmaya çalışıyoruz" dedi.

Kahta Demokrasi Platformu üyeleri, topladığı yardımlarda desteğini esirgemeyen Kahta Kaymakamı Dede Musa Baştürk’e teşekkür etti.