Suriye’deki iç savaştan kaçarak Türkiye’ye gelen ve daha sonra Kahta’ya yerleşen Suriyeli mültecilere yardım için Kahta Gönüllüler Platformu üyeleri tarafından yardım çadırı kuruldu.

Kahta 100. Yıl Meydanında kurulan yardım çadırının açılışında, Platform adına Kim Der Başkanı Sabahittin Karakayalı bir basın açıklaması yaptı. Kim Der Başkanı Karakayılı, platform olarak amaçlarının savaş mağdurlarının yaralarına merhem olmak için gayret ettiklerini söyledi.

Karakayalı açıklamasında, “Bugün çok önemli, anlamlı ve hayırlı bir işe vesile olmaya geldik. Bu çadır, savaş mağdurlarına, çaresizlere derman olmak için kuruldu. Bizler de gücümüz nispetinden insanlık vazifemizi yerine getirmek için bir araya gelmiş bulunuyoruz. Kahta’daki Suriyeli mülteci ailelere bu zor zamanlarında imdadına yetişmek için nakdi ve ayni yardım kampanyasını başlatmış bulunmaktayız. Biz Kahta’daki STK’lar, odalar, sendikalar, dernekler; siyasi görüş, düşünce ve fikirlerimizi bir kenara bırakmak suretiyle bir araya geldik. Tek gayemiz, dışarıdan gelen bu kardeşlerimize yardım elini uzatmaktır. Çünkü bu mazlumlar kendi isteği, arzusu ve iradesiyle buraya gelmiş değiller. Bunlar adeta kader kurbanlarıdır. Bunlar Ortadoğuyu kendi menfaatleri doğrultusunda bölüp parçalayan kana doymayan vampir insanların ve ülkelerin kurbanıdır. Bunların savaşta bir dahili yoktur” dedi.