Adıyaman’ın Kahta ilçesinde Halk Eğitim Merkezi kursiyerlerinin yıl boyunca yaptıkları ürünler Halk Eğitim Merkezinde sergilendi.

İlçe Halk Eğitim Merkezinde düzenlenen sergi halk oyunları ekibinin gösterisinin ardından açılış kurdelesinin kesilmesiyle başladı.

Düzenlenen sergide, ebru eserleri, ahşap boyama, moda tasarım, takı tasarım, sabun işleme, dikiş nakış, boncuk işleme, çanta yapımı gibi ürünler katılımlarından tarafından büyük ilgi gördü. Adıyaman İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mehmet Altındağ, rölyef sanatının Kahta ilçesinde ilerlediğini belirterek, “Kursiyerlerimiz harika eserler ortaya koymuş. Diğer eserlerde çok güzel. Ama en çok ilgilimi burada yapılan rölyef eserleri çekti” dedi.

Kahta Kaymakamı Ahmet Gazi Kaya ise, “Buradaki kursiyerlerimiz tarafından yapılan el emeği, göz nuru olan emeklerini görmek için geldik. Bu sene Halk Eğitim Merkezimizde 240 kurs açıldı. Bu kurslarımıza toplam 4 bin 500 kursiyer katıldı. Kursiyerlerimiz burada farklı aktivitelere katılarak gün içerisinde vakitlerini daha verimli kullanabilmeleri için önemli. Burada kursiyerlerimiz yeteneklerinin ortaya çıkmasıyla birlikte gelir elde etme imkanına sahip oluyor.

Evlerine katkı sağlıyor. Son dönemde dershaneler kapatıldı. Bu dershanelerin yerini Halk Eğitim Merkezimizin bünyesinde açılan kurslarımız doldurdu. KPSS, YGS ve TEOG gibi sınavlara hazırlanabiliyor öğrencilerimiz. Anayasamızda belirten fırsat eşitliğinden yola çıkarak vatandaşlarımıza ücretsiz bir şekilde Halk Eğitim Müdürlüğü kurslarında veriyoruz” ifadelerini kullandı.

Program, Kahta Kaymakamı Ahmet Gazi Kaya’nın göreve başladıktan sonra ilk çektirdiği fotoğrafın kursiyerler tarafından rölyef sanatıyla canlandırıldığı tablonun hediye edilmesiyle sona erdi.

Halk Eğitim Merkezinde düzenlenen sergiye, Kahta Kaymakamı Ahmet Gazi Kaya, Adıyaman İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mehmet Altındağ, İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Halil Tünçmen, İlçe Halk Eğitim Müdürü Ramazan Güllü, İlçe Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Dağ, kursiyerler ile çok sayıda vatandaş katıldı.