Adıyaman’ın Kahta ilçesinde bulunan 17 Sivil Toplum Kuruluşu, Kahta 100. Parkı Meydanında, İsrail’in Mescid-i Aksa’ya yönelik saldırılarını, hazırladıkları ortak basın açıklamasında şiddetle kınadı.

Gönüllü sivil toplum kuruluşlarının ortak hazırladıkları basın açıklamasına Kahta Belediye Başkanı Abrurrahman Toprak, 17 STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Basın açıklaması okunan Kuran’ı Kerim tilavetinden sonra Anadolu Gençlik Derneği Kahta Temsilcisi Abdullah Kılıç tarafından okundu.

Terör örgütü İsrail’in yaklaşık bir haftadır Mescid-i Aksa ile ilgili kışkırtmaya yönelik yaklaşımlarının Filistin’de kan dökmeye yönelik bir çaba olduğunu belirten Abdullah Kılıç, "İslam coğrafyasındaki terör olaylarının her birinde parmağı olan işgalci İsrail Müslümanları kışkırtmaya yönelik aşağılık davranışlarına devam ediyor.

Maalesef uluslararası camiada devlet vasfı taşıyan ve gerçekte bir terör örgütü olan İsrail’in silahlı unsurları ayaklarındaki kirli postallarla Mescid-i Aksa’ya girdiler. Aynı kirli postallarla Kıble Camii’nin içinde terör estiren bu silahlı unsurlar camide bulunan Kur’an-ı Kerimleri yerlere attılar, üzerlerinde gezindiler. Cami içindeki Müslümanları tartakladılar. Dışarıda olayları protesto eden Müslümanların üzerine ses bombası, gaz bombası ve plastik mermi ile saldırdılar. Çıkan çatışmada birçok kardeşimiz yaralandı. Terör örgütü İsrail’in yaklaşık bir haftadır Mescid-i Aksa ile ilgili kışkırtmaya yönelik yaklaşımlarının Filistin’de kan dökmeye yönelik bir çaba olduğu aşikardır. İsrail küstahça tüm kutsal değerlerimize saldırarak Filistinli Müslümanları çileden çıkarmaktadır.

Terör örgütü İsrail’in ve aynı örgütün silahlı unsurlarının bu çirkeflikleri kabul edilebilir değildir. İsrail sadece Müslümanlar için değil, insanlıktan nasibini almış herkes için bir beladır. Bu belanın ortaya çıkmasının arkasındaki sapkın düşünce olan Siyonizm tüm insanlık için durmadan problem üretmektedir. Siyonist İsrail’in bu küstahça davranışlarının kaynağı Batı’dan aldığı cesarettir. Birleşmiş Milletler, NATO, ABD ve Avrupa Birliği İsrail’in her sapkınlığına el altından ya da açıktan destek olmaktadır. İslam coğrafyasının parçalanmışlığı, İslam Ülkelerindeki hükümetlerin Batı ile olan ilişkileri İsrail’i cesaretlendirmektedir. Şunu tüm dünya bilmeli ki Müslümanların Yahudi düşmanlığı yoktur. Ancak işgalci İsrail’in varlığı ve sapkın Siyonizm düşüncesi kabul edilemez. Bugün burada yaptığımız bu açıklama ile Mescid-i Aksanın kandillerinde yakılmak üzere bir miktar zeytinyağını Kudüs’e göndermiş oluyoruz. Bugün burada yaptığımız bu açıklama ile tüm dünyaya Kudüs’ün sahipsiz olmadığını beyan etmiş oluyoruz. Bugün burada yaptığımız bu açıklama ile tüm dünyaya Filistin halkının sahipsiz olmadığını beyan etmiş oluyoruz. Bugün burada yaptığımız bu açıklama ile terör örgütü İsrail’e “çok yakında nasıl bir inkılaba uğrayıp devrileceğini” bir kez daha haykırmış oluyoruz. Terör örgütü İsrail’in Kudüs’ten ve işgal ettiği topraklardan sökülüp atılacağı günlerin çok yakın olduğunu ilan ediyoruz” dedi.