Kahta Tekstilciler Derneği Onursal Başkanı Mustafa Yetiş, Dernek Başkanı Mahmut Yetiş ve Yönetim Kurulu Üyesi Aziz Yılmaz, Kahta İlçe Emniyet Müdürü Emin Kafalı’yı makamında ziyaret etti.

Ziyaret esnasında dernek hakkında bilgi veren Kahta Tekstilciler Derneği Başkanı Mahmut Yetiş, "Derneğimizin yönetim kurulu arkadaşlarımla beraber emniyet müdürümüzle tanışıp fikir alış verişlerinde bulunmak istedik. Kahta’daki tekstil sektörünün sorunları çok büyük.

Ama bütün olumsuzluklara rağmen Kahta’ya ciddi anlamda büyük ekonomik katkıları sağlıyor. İlçemizde yaklaşık olarak 3 milyon lira hasılat yapılan bu sektörde, 3 bin civarında işçiler çalışıyor. Burada çalışan işçiler, evlerine bu sektör sayesinde ekmek götürüyor. Ailesine bakıyor. Bu sektörün burada olmaması durumunda, Kahta’daki işsizlik artacak ve dolayısıyla da asayişi de etkileyecektir. Tekstil Sektörü, Kahta’da büyük bir istihdam sağlıyor. Bu istihdamlar işsizliği azaltıp bir nebze de olsa ilçemizdeki asayişe de fayda sağladığını düşünüyorum" dedi.

Kahta’daki Tekstil sektörünün sorunlara dikkat çeken Kahta Tekstilciler Derneği Onursal Başkanı Mustafa Yetiş, “Adıyaman 6. Bölgede olmadığı için büyük sıkıntılar çekiyoruz. SGK primleri, enerji fiyatlarının yüksekliği ve kalifiye eleman sıkıntılarından dolayı istihdam alanlarımız sınırlı kalıyor" dedi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Kahta İlçe Emniyet Müdürü Emin Kafalı, derneğin faydalı işler yapabileceğini belirterek, elinden gelen her türlü yardımını yapacağını söyledi. Emniyet Müdürü Kafalı, ziyaretlerinden dolayı Kahta Tekstilciler Derneği Başkanına ve yönetim kurulu üyelerine teşekkür etti.