Kahta Tekstilciler Derneği Onursal Başkanı ve ATEKS Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Yetiş, Kahta Tekstilciler Derneği Başkanı Mahmut Yetiş, Yönetim Kurulu Üyesi Nazım Karataş ve dernek üyesi Mustafa Han, Kahta Kaymakamı Dede Musa Baştürk’ü makamında ziyaret etti.

Kahtalı iş adamları, Kahta Kaymakamlığına atanan Dede Musa Baştürk’e hayırlı olsun dileklerinde bulundu. Adıyaman’da bulunan tekstilcilerin sıkıntılarını dile getiren Kahta Tekstilciler Derneği Onursal Başkanı Mustafa Yetiş, “Tekstil şirketlerinin zor günler yaşadığı şu günlerde Kahta’da bu ay içerisinde 4 tekstil firmasının kapanmasıyla 100 kişi işten çıkarıldı. Maliyetler yüksek. İşçilerin sigorta prim ve maaşlarını vermekte sıkıntı yaşıyoruz. Bizden daha iyi gelişmiş şehir olan Şanlıurfa, 6.bölge kapsamında 43 lira prim öderken biz daha yüksek fiyatlardan prim ödüyoruz. Bu bizi çok etkiliyor. Eğer bizde 6.bölge kapsamında çalışırsak mevcut işçi sayısını iki katına çıkarabiliriz” dedi.

Kahta Tekstilciler Derneği Başkanı Mahmut Yetiş, "Bu ay içerisinde 4 tekstil kapatıldı. Kahta’da 100’ün üzerinde işçilerimiz işsiz kaldı. Ülkemizi seven bir milletiz. Biz şimdiye kadar hep üvey evlat muamelesi gördük. Üvey evlat muamelesini görmek istemiyoruz. Artık kendi ayaklarımız üzerinde durmak istiyoruz" dedi

Kahta Tekstilciler Derneğinin sıkıntılarını dinleyen Kaymakam Baştürk, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek teşekkür etti. Kahta’daki tekstilcilerin yaşadığı sıkıntıların giderilmesi için elinden gelen her türlü yardımı yapacağını belirtti.