Adıyaman’ın Kahta ilçesinde Dünya Kobani ile Dayanışma Günü ile ilgili olarak HDP, DTK ve BDP temsilcileriyle beraber ortak bir basın açıklaması düzenlendi.

Kahta Akedaş girişinde toplanan kalabalık bir grup sloganlar eşliğinde 100. Yıl Parkına kadar yürüdü. 100. Yıl Parkında yürüyüşlerini sonlandıran grup, bir dakikalık saygı duruşunun ardından bir basın açıklaması yaptı.

Eylemciler adına basın açıklamasını Fırat Karakurt okudu. Karakurt, okuduğu basın açıklamasında, “Kobane büyük bir saldırı ve kuşatma ile karşı karşıyadır. Hedef Rojava devrimini boğmak, devrimin tüm kazanımlarını yok etmektir. Bu planın Ortadoğu’yu yeniden dizayn etmek isteyen uluslararası ve bölgesel güçlerin ortak bir organizasyonu olduğu açıktır. Bugünler, halkımızın topyekun geleceğinin belirleneceği gündür. Ne yapılacaksa şimdi yapılmalıdır. Direnenlerin tarihine ortaklık etmek en büyük şeref ve görevdir. Bu temelde tüm halkımıza çağrımızdır; 7’den 70’e herkes Kobane halkının ve kahramanca savaşan güçlerin mücadelesini her alanda destekleme zamanıdır. Kobane halkı ve Rojava Kürdistan’ı Türkiye’nin dostudur. Türkiye halklarının kardeşleri ve akrabasıdır. Rojava’da oluşan kanton yönetiminin ve demokratik özerklik statüsünün tanınması Türkiye’deki demokratikleşme sürecine de büyük katkı sunacaktır. Farklı halkların, farklı inançların ve kadınların ortak yaşam imkanlarının geliştirilmesi en demokratik yaşam biçimidir” dedi.

Okunan basın açıklamasının ardından yürüyüşe katılan eylemciler olaysız bir şekilde dağıldı.