Kahta Gönülkuşağı Derneği tarafından düzenlenen ‘Yeni Bir Bilinç Oluşturmak"konulu konferansa konuşmacı katılan olarak Araştırmacı-Yazar Atasoy Müftüoğlu, "Müslüman’ın kendisini çağa uymaya değil, Kur’an’a uyması yönünde çaba sarf etmesi gerektiğini söyleyen Müftüoğlu, niceliğe değil niteliğe önem vererek yeni bir bilinç oluşturmanın mümkün olduğunu söyledi.

Kahta Kültür Merkezinde yapılan toplantı Kuran’ı Kerim tilavetiyle başladı. Program daha sonra dernek faaliyetlerinin anlatıldığı slayt gösterisiyle devam etti.

Kahta Gönülkuşağı Derneği Başkanı Aziz Darıcı yapılan dernek çalışmaları hakkında bir konuşma yaparak, “Yaşadığımız çağın insanımızda meydana getirdiği bireyselci, tekçi, tek dünyalı ve maneviyattan uzak hayat anlayışına karşı mücadele ettik. Büyük düşünen ama büyük konuşmayan, küçük hesaplar peşinden koşmayan, bilgi ve birikimlerini paylaşmaktan haz alan, birliktelikte yol almaktan huzur bulan, aktif iyilerden olmayı kendine hedef ve misyon kabul eden, yaşadığı anı fırsat bilerek, kısıtlı imkan ve şartlarda imanın en büyük imkan olduğunu bilinciyle bir araya gelmiş bulunuyoruz" dedi.

Müslüman olmanın bütün insanlığa ilişkin bir sorumluluğu üstlenmek anlamına geldiğini vurgulayan Araştırmacı-Yazar Atasoy Müftüoğlu, İslam’ın hayatın her alanında söz sahibi olması gerektiğini belirtti.

Müslüman’ın kendisini çağa uymaya değil, Kur’an’a uyması yönünde çaba sarf etmesi gerektiğini söyleyen Müftüoğlu, niceliğe değil niteliğe önem vererek yeni bir bilinç oluşturmanın mümkün olduğuna işaret etti.

Kolonyalizmin çok farklı biçimlerde bu güne kadar devam etmesinin, Müslüman zihinlerde büyük bir tahribata yol açtığını vurgulayan Müftüoğlu, "Toplumumuzun zihinsel olarak sömürgeleştirilmesi, her türlü bilincin silinmesine neden olurken aynı zamanda da hiçbir şey de üretememe sorunu ile başbaşa bırakıyor. Yani eleştri kültürü ölüyor. Farklı düşünceler köreliyor. Sonuç olarak, düşünemez hale geliyoruz ve biz Müslümanlar zihinsel olarak da hiçbir şey üretemeyecek bir şekilde konumlandırıyoruz. Bizler bilgi, muhalefet, bilinç, sorgulama üretmiyoruz. İçerik üretmiyoruz. Herhangi bir üretim çabamız yok" dedi.

Konferans, Atasoy Müftüoğlu’nun okuyucularına kitaplarını imzalamasıyla son buldu.

Konferansa İlçe Milli Eğitim Müdürü Halil Tünçmen, Kahta Devlet Hastanesi Başhekimi İlyas Öner, Eğitim Bir-Sen Kahta Şube Başkanı Mustafa Işık, kurum amirleri, çeşitli STK temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.