Kahta Tekstilciler Derneği Kahta Belediye Başkanı Abdurrahman Toprak’ı makamında ziyaret etti.

İş adamları, Kahta’daki tekstil sektörünün sıkıntılarını dile getirerek bu noktada Kahta Belediye Başkanı Abdurrahman Toprak’tan destek istedi.

Kahta Tekstilciler Derneği Başkanı Mahmut Yetiş, yaptığı ziyaretlerde sık sık gündeme getirdiği 6. bölge sorununu tekrar dile getirerek, artık herkesin bu taşın altına elini koyması gerektiğini vurguladı. Yetiş, "Kahta’nın refah seviyesinin yükselmesi için yapılacak ilk iş ilimizin yada ilçemizin 6. bölgeye alınması gerektiği, Kahta’daki tüm iş adamlarımızın ortak fikridir. Esnafımız perişan durumda. Birçok arkadaşımız iş yerlerini kapatıyor. Eskiden işçi bulamazken şimdi ise işçiler iş için başvuruyor ama ne yazık ki iş yerlerimiz birer birer kapanıyor. Bu gidişata dur dememiz lazım. Bu noktada Kahtayı seven herkesin elini taşın altına koyması gerekiyor” dedi.

Kahta Tekstilciler Derneği Onursal Başkanı Mustafa Yetiş de, tüm siyasilerin Kahta’daki tekstil sektörünün çektiği sıkıntılarını artık görmeleri gerektiğini belirterek, "Yaptığımız tüm ziyaretlerde, Adıyaman’ın 5. bölge kapsamından alınması gerektiğini defalarca belirttik. Eğer böyle 5. bölge kapsamında işletmelerimiz devam ederse ki, edemiyor, sizin de gördüğünüz gibi işletmelerimiz birer birer kapanıyor. Kahta 5. bölgede yer almasıyla tekstil işletmecilerini bitirmiştir" dedi.

Kahta Belediye Başkanı Abdurrahman Toprak ise, "Kahta Belediyesi olarak ilçemizde istihdam noktasında en büyük hizmeti veren tekstilci kardeşlerimizin yaşadığı sıkıntıların giderilmesi noktasında ellerinden gelen her türlü yardımı tereddütsüz bir şekilde yapacağız" dedi.

Başkan Toprak, “Komşu illerdeki iş adamları 6. bölge kapsamında 43 lira prim öderken, ilçemizdeki iş adamları ise daha yüksek fiyatlardan prim ödediğini biliyorum. Kahta 5. bölgede ve çok büyük sıkıntılar çekiyor. Biz belediye olarak bir dosya hazırladık. Dosyamızda Kahta’nın sorunlarını bir bir yazdık. Bunlardan bir tanesi Kahta’nın 6. bölgeye alınmasıyla ilgiliydi. Biliyorsunuz Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu Adıyaman’a geldi. Biz hazırladığımız dosyayı Başbakanımıza verdik. Sizin sorununuz bizim sorunumuzdur. Kahta’nın 6.bölge kapsamasında olması demek mevcut işçi sayısını iki katına çıkması demektir” dedi.

Ziyaret, Kahta Tekstilciler Derneği Başkanı Mahmut Yetiş’in Kahta Belediye Başkanı Abdurrahman Toprağa verdiği hediye ile sona erdi.