Adıyaman Belediyesince görme engellilerin cadde ve sokaklarda güvenli bir şekilde yürüyebilmeleri için kaldırımlara hissedilebilir yürüyüş bandı yapılıyor.

Adıyaman Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü tarafından yeni yapılan kaldırımlarda, görme engelli vatandaşların rahat yürüyebilmelerini sağlayacak yürüyüş bandı döşeniyor. Bir süre önce Endüstri Meslek Lisesi’nin batı bitişiğindeki caddede çalışma başlatan ekipler, önce caddenin genişletilmesini sağladı, akabinde kaldırımını yaparak hizmete sundu. Yeni kaldırımda engelli vatandaşlar da göz önünde bulundurularak, onların yaşamını kolaylaştıracak düzenlemeler yapıldı. Şu sıralar Hısn-ı Mansur Caddesi’nde faaliyetlerini sürdüren ekipler, aynı düzenlemeleri orada da uyguluyor.

Kaldırımlarda engelli vatandaşların yaşamını kolaylaştıracak çalışmalar yapacaklarını belirten Fen İşleri Müdürlüğü yetkilileri; “Endüstri Meslek Lisesi’nin batı bitişiğindeki 7 metre genişliğindeki caddemizi 15 metreye çıkartarak, genişletilmesini sağladık. Atatürk Bulvarı ile 1. Çevre Yolu’nu birbirine bağlayan 225 metre uzunluğundaki bu caddemizin kaldırımını da yaptık. Kaldırım yaparken engelli vatandaşlarımızı unutmadık. Cadde boyu sarı renginde hissedilebilir yürüyüş bandı kaldırıma döşedik. Bu vesileyle engelli vatandaşlarımız gündelik yaşamında daha kolay hareket etme imkânı bulacaklar. Şu an aynı çalışmayı Hısn-ı Mansur Caddesi’nde yapıyoruz. Bin 500 metre uzunluğunda, 20 metre genişliğinde olan bu caddemize de 2 metre genişliğinde kaldırım yapıyor ve üzerine engelli vatandaşlarımız için yürüyüş bandı döşüyoruz. Buradaki çalışmalarımız devam ediyor” şeklinde açıklamada bulundu.