Adıyaman Kent Konseyi Yürütme Kurulu üyeleri Adıyaman için üç önemli tavsiye kararı aldı.

Adıyaman Kent konseyi Başkanı Sinan Temel, Kent Konseyi Gençlik ve Kadın Meclislerinin genel kurulunun 23 Kasım 2014 Cumartesi günü yapılacağı belirterek, yürütme kurulunca Adıyaman Dersi, Şehir Müzesi ve Adıyaman’ın 7 Harikası başlıklı tavsiye kararları alındığını kaydetti.

Kent Konseyi Başkanı Sinan Temel, “Kent Konseyimizin iki önemli meclisi olan Gençlik ve Kadın Meclislerimizin genel kurullarını 23 Kasım günü yapıyoruz. Bu meclislerde gönüllü olarak görev almak isteyen genç ve kadınlarımızın Kent Konseyi Genel Sekreterinden gerekli bilgiyi alabilirler. Kent Konseyi Yürütme kurulunun alınan kararı gereğince Adıyaman Valiliği ve İl Milli Müdürlüğüne, Adıyaman’ı tümden kapsayacak şekilde seçmeli ders okutulması için tavsiye kararı alındı. Bu tavsiye kararını almamızdaki en büyük neden, Adıyaman’ı öğrenme arzusu duyan, tanıyan, seven ve koruyan, Adıyaman kültürünü yaşayan ve yaşatan, Adıyaman’ı keşfetmek isteyen, Adıyaman’daki sanatsal etkinliklere katılan, Farklılıklara hoşgörü ile yaklaşan ve Adıyaman’a ilişkin duyguları güçlü bireyler yetiştirmektir.

Kent Konseyi Yürütme kurulunun alınan kararı gereğince Adıyaman Valiliği, Adıyaman Belediyesi ve İl Kültür ve Turizm Müdürlüğüne, Adıyaman’ın zengin kültürünü korumak, yaşatmak ve sonraki nesillere sağlam bir şekilde aktarmak için bir Şehir Müzesine kurulması ve acil ihtiyaç olduğuna karar verildi.

Adıyaman tarihi ve turistik değerlerine dikkat çekmek, bu konuda farkındalık oluşturmak için yeni ve dikkat çekici çalışmalar ihtiyaç vardır. Bu anlamda kamuoyunun katılacağı ve ‘Adıyaman’ın 7 Harikasını Seçiyoruz’ başlıklı bir kampanya ve ya anket çalışması yapılmasının uygun olacağına yürütme kurulumuz karar vermiştir” dedi.