KESK Üyeleri, Parti Adıyaman İl Başkanlığı önünde basın açıklaması yapan grup 17-25 Aralık operasyonlarıyla ilgili basın açıklaması yaptı.

KESK Adıyaman Meclisi üyeleri tarafından yapılan basın açıklamasında, iktidar yolsuzluk iddiaları nedeniyle eleştirildi. Eğitim-Sen Şube Eş Başkanı Ayşegül Yücetaş, şunları söyledi:

“Bugün dört Bakanın aynı sıra iktidara yakın pek çok kişinin adının karıştığı 17-25 Aralık operasyonun üzerinden tam bir yıl geçti. Daha ilk günden itibaren AKP iktidarı kamu kaynaklarını kimlere ve nasıl talan ettirdiğini tüm çıplaklığıyla ortaya çıktığı operasyonların üzerini kapatmak için elinden geleni yaptı. Yolsuzlukların üzerinin örtülmesi için devlet kurumları, kadroları ve yasalar adeta hallaç pamuğuna çevrildi. AKP çürüyen düzenin ömrünü bir gün daha fazla uzatmak için her türlü akıl dışı, anti demokratik, baskıcı ve faşizan uygulamaları hayata geçiriyor. Asıl çılgın projeler yolsuzlukların üzerinin örtülmesi için üretiliyor. Hukuk ayaklar altına alınıyor. Yargı kuşatılıyor, basın teslim alınmak isteniyor. Muhalefete cezaevi gösteriliyor. Kirlenmiş siyasetin bu çırpınışlarına yabancı değiliz ve bu baskılar demokrasi, şeffaflık ve temiz siyaset mücadelemizden alıkoymayacaktır. Bizler biliyoruz ki, özelleştirmeler, taşeronlaşma, kadrolaşma, güvensizlik, yoksulluk, adaletsiz gelir paylaşımı, vergi adaletsizliği, savaş ve polis devleti uygulamaları yolsuzluk ve rüşvet düzeni üretir” dedi.

Basın açıklamasının ardından gurup olaysız bir şekilde dağıldı.