Adıyaman KESK Şubesi Ermenek’te maden ocağını su basması ve 18 maden işçisinin madende mahsur kalması ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Adıyaman KESK Şubesi Ermenek ile ilgili açıklamayı sendika binasında yaptı. Ses Şube Başkası Cahit Önder tarafından yapılan basın açıklamasında, hükümet yetkililerini suçlayarak, timsah göz yaşları döküldüğünü savundular.

Cahit Önder yaptığı açıklamada, “Torba yasa ile madenlerde çalışan işçilerin çalışma koşullarını, çalışma sürelerini ve ücretlerini düzenlediklerini iddia edenler, öğle yemek saatinde maden dışında olması gereken maden işçilerinin yemeklerini madenin içerisinde yemek zorunda bırakmalarını nasıl açıklayacaklar? Maden ocağı kapatarak işçilere şantaj yapan patronun, ocağı tekrar açmak için işçilerin yol ve yemeklerini kesmeyi şart koşması, işçilerin işsiz kalma kaygısı ile bu koşulları kabul etmek zorunda kalması, 21. Yüzyılda kölelik koşullarında çalıştırılmalarının ufak bir göstergesidir.

Öte yandan işçilerin kanından beslenen taşeronlaştırma, sendikasızlaştırma başta olmak üzere çalışma yaşamını gittikçe daha güvencesiz hale getiren sistem sürdükçe iş cinayetlerinin devam edeceği açıktır. Bu nedenle KESK olarak tüm emek örgütlerini çalışanların 19. Yüzyıl çalışma koşullarına iten koşullara karşı mücadeleyi yükseltmeye çağırıyor, madende mahsur kalan işçilerin en kısa sürede kurtarılması için her türlü olanağın seferber edilmesi ve olaya ihmali bulunanların hesap vermesini talep ediyoruz” dedi.