Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Merkezi Başkanlığı ve Türkiye Uluslar Ajansı tarafından Gençlik Değişimleri programında finanse edilen “Köye Şehir Doğuyor” projesi 8-15 Kasım 2014 tarihleri arasında Adıyaman’da başladı.

Proje kapsamında Avrupa Ülkelerinden Litvanya, Bulgaristan, İspanya, Romanya ve İtalya’dan Adıyaman’a gelerek çalışmalarına başlayan 30 kişilik grubun temsilcileri Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğ’nü ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

Projenin amacı ve yapılan çalışmalar hakkında bilgiler veren Proje koordinatörü Kürşat Leba ve Yalçın Yılmaz, ülkelerin önemli sorunlarından biri olan kırsal kesimlerde yaşayan insanların kişisel gelişimlerini desteklemek ve girişimci nesillerin oluşumuna katkı sağlamak olduğunu belirtti.

Proje Koordinatörü Kürşat Leba, bu kapsamda projede kültürel farklılıkların giderilmesi kişisel gelişimi destekleme iletişimi ve girişimcilik özeliklerinin artırılmasının yanı sıra İngilizce dil çalışmaları, sosyal bilinç, ön yargıların giderilmesi, köy ziyaretleri, kültürlerin tanıtılması ve aktif dahil olma gibi ana konularda eğitimler verilerek bireylerin kendilerini geliştirmelerini hedeflediklerini söyledi.

Proje ile hedef kitle üzerinde sosyal duyarlılık kazandırmak, kırsal kesimlerde ve köylerde ikamet eden insanları gençlik merkezlerine yönlendirmek için çalışmalarını da yapılacağını belirten Leba: “Avrupa’nın 5 farklı ülkesinden 30 kişinin katılımı ile gerçekleştireceğimiz proje kapsamında Adıyaman’ın tarihi ve turistik yerlerine yapacağımız geziler ve köy ziyaretleri ile birlikte gençlerimizin Avrupa ile entegrasyonunu da sağlamaya çalışacağız. Adıyaman Gençlik Merkezi ve İl Müdürlüğü’nün projeye destekleri hepimiz için çok önemli. Müdürümüz de bizlere çalışmalarımız süresince her konuda destek olacaklarını belirtti. Ben şimdiden projenin paydaşlarına ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Adıyaman’da gençlere sağladıkları spor imkanlarının yanı sıra bünyelerinde yer alan Gençlik Merkezi sayesinde sosyal ve kültürel faaliyetlerle gençlerin kendilerini geliştirmelerine imkanların sağlandığını belirten Adıyaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Seyit Ahmet Bağcı, “Köye Şehir Doğuyor” projesi kapsamında her konuda desteklerini vererek misafirlere ev sahipliği yapmaktan duyduğu memnuniyeti ifade etti.

Bağcı, proje kapsamında Avrupa ülkelerinden Litvanya, Bulgaristan, İspanya, Romanya ve İtalya’dan Adıyaman’a gelerek çalışmalarına başlayan 30 kişilik grubun temsilen gelen misafirlere Nemrut heykellerinden hediye etti.