Adıyaman Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu, yaşanan kadına şiddet olaylarına ilişkin olarak açıklamalarda bulundu.

Kutlu, “Her ne şekilde olursa olsun şiddet insanlık onurunu aşağılayan, sosyal hayatı ve toplumsal dokuyu zedeleyen bir eylemdir. Şiddete uğrayan açısından kabul edilemeyeceği gibi, uygulayan açısından da aslında acziyetin ve kendini başka türlü ifade edememenin sonucudur. İnsanların konuşarak anlaşan yaratılmışlar olduğunu asla unutmamalıyız. Yüce dinimiz insanlar arasında ayrımcılığı kabul etmemekte, bütün insanların yaşam ve dokunulmazlık hakkını tanımakta, şiddete de hangi yaratılmışa karşı olursa olsun izin vermemektedir" dedi.

İnsanlar arasında her türlü ayrımcılığa karşı çıkan dinimizin beraberinde cinsiyet ayrımcılığını da tanımadığı ifade eden Kutlu, şunları söyledi:

"Her türlü sebep ve saikten bağımsız olarak insan olmamız ve toplumsal bir hayat sürdürmemiz sebebiyle ayrımcılık ve şiddet bizler için kabul edilemez bir durumdur.

Şiddet gibi insanlık onurunu aşağılayan bir eyleme karşı duyarsız kalmamız mümkün değildir. Hem inanç hem de kültürel değerlerimizde şiddetin yeri asla yoktur. İnsana karşı her türlü şiddete ve ayrımcılığa karşı çıkan bizlerin cennetin anaların ayağının altında olduğuna inananlar olarak kadınlara olması gereken yaklaşımı göstererek şiddet uygulama acizliğinden uzak durmamız gerekmektedir. İnsan hakları bağlamının yanı sıra inanç değerlerimizde, kültürel kodlarımızda şiddetin yerinin olmadığı gerçeğinden hareket ederek, şiddet uygulayanları uyaracağız ve şiddeti önlemek için her türlü çabayı göstereceğiz.

Kadına yönelik her türlü şiddetin yaşam hakkını tehdit eden temel bir insan hakkı ihlali olduğuna, toplumu derinden yaralayıp zayıflattığına, aile birliğini zedeleyip anne ve çocuk ruh sağlığını bozan, son derece önemli bir halk sağlığı sorunu olduğuna; kadına yönelik şiddetin katı töre, gelenek gibi hiçbir gerekçe ile asla meşrulaştırılamayacağına inanıyoruz.

Kız kardeşlerimiz, annelerimiz, eşlerimiz, geleceği emanet ettiğimiz evlatlarımız olarak kadınlar, bu toplumun yarısını oluşturan erkeklerle aynı haklara sahip bireylerdir. Bu nedenle, kadına yönelik şiddete ortak olmayacağız, seyirci kalmayacağız. Kadına yönelik şiddete son vermek için el ele vereceğiz. Kadına karşı şiddetle mücadelede üzerimize düşen görevi yapmak üzere, Adıyaman Belediyesi bünyesinde oluşturulacak olan Kadın Danışma Merkezi çalışmalarına son hız devam etmekteyiz. İnşallah yakın bir zamanda açılışını yapacağız. Adıyamanlı kadınlarımıza şimdiden bu müjdeyi verirken, tüm insanlığa şiddetin ve ayrımcılığın olmadığı, sevginin ve huzurun hakim olduğu bir gelecek diliyorum.”