Adıyaman Kredi Yurtlar Kurumu personelleri ve öğrencileri çadırda eğitim gören öğrencilere 85 paket kırtasiye malzemesi yardımında bulundu.

Adıyaman’ın Samsat ilçesinde 2 Mart tarihinde meydana gelen deprem nedeniyle konteynırlarda kalan öğrencilere kırtasiye yardımı yapıldı. Adıyaman Kredi Yurtlar Kurumu tarafından hazırlanan 85 paket malzemeyi Zeynal Aslan İlkokulundaki öğrencilere teslim etti.

Yurt personelinin giydiği palyaço kıyafeti ile doyasıya eğlenen öğrenciler, önce kendileri için getirilen yaş pastayı kestiler.

Adıyaman KYK İl Müdürü Sami Köroğlu, "Kurumumuzun sosyal kültürel faaliyetleri içerisinde yer alan ‘Gönül Bağı’ etkinliği çerçevesinde Adıyaman’ın Samsat ilçesinde depremi yaşayan öğrenciler ile beraber olmanın sevincini yaşamaktayız. Geçtiğimiz günlerde yaşanılan depremde birçok ev hasar görürken vatandaşlarımız tedirgin olmuştu. Sevindiğimiz nokta ise can kaybının yaşanmaması. Çok şükür can kaybımız olmadı, devlet büyüklerimiz direk konuya el atarak gerekli incelemenin ardından ilçemize gıda, çadır ve psikoteknik destek oldular. Öğrenci kardeşlerimize destek olabilmek adına kırtasiye yardımında bulunduk. Çocuklarımızın yaşadıkları sıkıntıları bir nebze de olsa azaltmak adına etkinliğe katılan herkesle oyun dolu güzel dakikalar geçirdik” dedi.