Adıyaman İl Emniyet Müdürlüğü tarafından düzenlenen “Mahallem Huzurlu” projesi, yoğun katılımla başladı.

Polis Evi’nde düzenlenen projenin açılışında, proje hakkında açıklamalarda bulunan İl Emniyet Müdürü Fikret Salmaner, “Mahallelerdeki yaşam tarzı, vatandaşların durumu illeri birebir etkilemektedir. Mahallelerimizde devleti temsil eden mahalle muhtarları, cami imamları, kuran kursu öğretmenleri, okul müdürleri ve öğretmenlerimiz görev yapmaktadır. Belirtilen görevliler birebir vatandaşlarımızla iletişim kurmakla birlikte, vatandaşlarımızın eğitim ve öğretiminde en önemli mihenk taşıdırlar. Görevlilerimizin yapacakları hizmetler bizim için çok önemlidir. Bu projedeki amacımız, toplumsal huzurun temini için mahalle kavramının anlatılması, asayiş ve terör olaylarının önlenmesi ve çözümü için komşuluk ilişkilerinin önemi, aile içi şiddet ve özellikle gençleri ve çocukları tehdit eden zararlı alışkanlıkların önlenmesi konularında halkımız ile karşılıklı fikir alışverişinde bulunarak çözüm üretmektir” dedi.

Daha sonra konuşan Adıyaman Vali Yardımcısı Levent Öztin ise, projede emeği geçen herkese teşekkür ederek, bu projenin oldukça güzel ve önemli bir proje olduğunu vurguladı.

Yapılan konuşmaların ardından proje açılışına katılan katılımcılara yemek ikramında bulunuldu.

Açılışa Adıyaman Vali Yardımcısı Levent Öztin, İl Emniyet Müdürü Fikret Salmaner, İl Müftüsü Mehmet Ali Öztürkçü, okul müdürleri, okul rehber öğretmenleri, mahalle muhtarları, mahallenin önde gelenleri, Kuran kursu hocaları, cami hocaları, polis memurları ile çok sayıda vatandaş katıldı.