Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Adıyaman İl Başkanı Mithat Solgun, ‘bedelli’ ve ‘seçim barajı’ konularında basın açıklaması yaptı.

MHP Adıyaman İl Başkanı Mithat Solgun, parti binasında yaptığı basın açıklamasında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Solgun, seçim barajıyla ilgili tartışmalar konusunda, “Ortada bir karar yokken, yandaş kalemler iktidara darbe diye yazı yazıyorlar. Ortada bir karar yok. Bu insanlar bizim yargımızın en tepesindeki insanlar. Haşim Kılıç bey AK Partinin kapatılması davası açıldığı zaman dik durmasaydı beklide AK Parti şimdi olmazdı. İşlerine geldiği zaman baş tacı, işlerine gelmeyince yerden yere vuruyorlar. Ortada bir karar yok. Hak mahrumiyetinden dolayı Anayasa Mahkemesine başvurmuşlar. Bundan daha tabi ne olabilir? Feryat figan ederek sağa sola saldırmalarına bir anlam veremiyorum” dedi.

Bedelli askerlik konusunda ise solgun, “Askerlik vatani görevdir. Peygamber ocağıdır. Bu işler parayla olmaz. Gariban fakir fukara gitsin. Tefeci, zengin, faizcinin, hortumcunun çocukları bastırıp parayı askere gitmesin. Böyle olmaz. Yazıktır, günahtır. Yaptınız bari bu parayı şehit ailelerine, onların mağdur olan çocuklarına, asker ailelerine verilsin. Saraylara harcanmasın” ifadelerini kullandı.