Adıyamanlı eskrim sporcuları 13-14 Aralık 2014 tarihinde Kocaeli de yapılacak olan “Uluslararası Epe Flore Satalite Turnuvasına” katılacak.

Adıyaman Eskrim takımı büyük transferi Dünyaca ünlü kılıç ustası Martino Minuto ve Milli sporcularından Barış Güler ve Fatih Güneş ve beraberindeki diğer sporcularla birlikte 15 kişilik kafile ile Kocaeli’nde yapılacak olan “Uluslararası Epe Flore Satalite Turnuvasına” katılarak madalya için mücadele edecek.

Adıyaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Seyit Ahmet Bağcı, “Bu tür uluslar arası turnuvaları ülkemizi kazandıran Türkiye Eskrim Federasyonuna da teşekkür ederim. Çünkü Dünya genelinde eskrim sporunda milli sporcularımızın elde edeceği puanlarla sıralamamızın yükselmesi çok büyük önem taşımaktadır” dedi.

Bağcı, “Özellikle son olarak gerçekleştirdiğimiz büyük bir transfer ile Dünyaca ünlü kılıç ustası İtalyan Martino Minuto ve Milli sporcularımızdan Barış Güler ve Fatih Güneş Kocaeli’de düzenlenecek olan turnuvaya katılarak elde edecekleri başarı ve puanlarla olimpiyat hedefine bir adım daha yaklaşmak için mücadele edecekler.

Söz konusu bu turnuvada ülkemizi temsilen ilimiz Milli Takım Antrenörü Recep Koç ve Milli Sporcularımızdan Martino Minuto, Barış Güler ve Fatih Güneş Dünya sıralamasındaki yerlerini yükseltmek için mücadele edecek. Ayrıca yine Adıyaman’dan bu turnuvaya ilk kez grup olarak toplam 14 sporcu, 2 antrenör ve il temsilcisi olmak üzere büyük bir kafile ile katılım sağlanacak. Özellikle kılıç kullanma sanatını erkekler kadar başarılı bir şekilde geliştiren kız sporcularımızın başarıları da bizleri mutlu etmektedir. Adıyaman’da Eskrimde Avrupa ve Dünya Şampiyonasına gidecek kadar iyi sporcularımızın olması zaman içerisinde elde ettiğimiz başarılara somut bir örnek teşkil etmektedir. Kocaeli’nde yapılacak olan “Uluslararası Epe Flore Satalite Turnuvasına” katılacak olan tüm sporcularımıza ve antrenörlerimize başarılar diliyorum. Umarım eskrim kafilemiz bol madalya ilimize döner” dedi.