Adıyamanlı Eskrim sporcuları 20-21 Aralık 2014 tarihleri arasında Sivas’ta yapılacak olan “Minikler Epe” Turnuvasına katılacak.

Adıyaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’ne bağlı Eskrim sporcuların Sivas ilinde yapılacak olan “Minikler Epe Turnuvasına katılacağını belirten Adıyaman İl Müdürü Seyit Ahmet Bağcı, “Adıyaman’da Eskrim sporuna ilgi her geçen gün artarken kızlarında bu sporu yapmaya başlaması bizleri çok mutlu ediyor. Özellikle Adıyaman Eskrim takımına yeni transfer ettiğimiz Martino MINUTO Erkekler Flöre dalında altın madalya kazanarak Türkiye’nin ve ilimizin gurur kaynağı oldu. Eskrimde Avrupa ve Dünya Şampiyonasına gidecek kadar iyi sporcularımızın olması zaman içerisinde elde ettiğimiz başarılara somut bir örnek teşkil etmektedir” dedi.

Özellikle ulusal ve uluslararası müsabakalara katılan sporcu sayısının her geçen gün arttığına dikkat çeken Bağcı, “Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından oluşturulan olimpiyat hazırlık merkezleri 13 büyük şehirde oluşturuldu. Bu merkezlere ilimizden 2016 -2020 olimpiyatlarına hazırlanmak için 4 erkek Gaziantep iline gönderilmiş, 8 bayan sporcu ise Antalya iline gönderilecek. Eskrim yıldız kızlar epe milli takımı 8 kişiden oluşmakta. Bunlardan 4’ü Adıyamanlı olup, Avrupa şampiyonasında ilimiz temsil edeceklerdir.

Genç sporcularımızın elde ettiği başarılar yeni sporcularımızı da motive ediyor. 20 - 21 Aralık 2014 tarihleri arasında yapılacak olan Minikler Epe Turnuvasına Antrenörlerimizden Yunus Savaş ile Sporcularımızdan Talha Güngör, Muhammed Yılmaz, Egemen Berk Duman, Buğrahan Dinçel, Zübeyde Nur Pamukçu, Ahsen Fırat, Sude Polat, Meryem Erbil, Zülal Sevim ve Aybüke Çakan katılım sağlanacaktır. Ben ilimizi çok iyi bir şekilde temsil edip alacakları madalyalar ile bizleri mutlu edeceklerine inanıyorum. Sporcularımıza şimdiden başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.