Adıyaman’ın Samsat ilçesinde minik öğrenciler, büyük iş makineleri tanımak için Samsat Belediyesi’ni ziyaret ettiler.

Samsat Anaokulu Öğrencileri öğretmenleri nezaretinde Samsat Belediye Başkanlığını ziyaret ederek, araç parkında bulunan iş makinelerini tanıyarak, itfaiye birimi hakkında bilgiler aldılar.

110 İtfaiye hakkında bilgiler alan öğrenciler, yangın sırasında ne yapacaklarını uygulamalı olarak öğrenme imkanı buldular. Greyder, yükleyici, silindir gibi iş makinelerinin ne işe yaradıkları, hangi amaçlarla kullanıldıkları, hayatımızı kolaylaştırmadaki rolleri gibi konularda teknik bilgiler alarak, bu araçlarla ilgili meraklarını giderdiler.

Konu ile ilgili olarak bir açıklama yapan Samsat Belediye Başkan Vekili Muzaffer Kayhan, küçük çocukları belediyede görmekten mutlu olduklarını, onların eğitimlerine katkı sunmuş olmanın hazzını yaşadıklarını ifade etti.

Kayhan, "Çocuklar, belediyemiz araç parkını ziyaret ederek, iş makineleri, itfaiye ve diğer araçlarımızı yakından görerek, bilgiler edindiler ve meraklarını giderdiler. Çocuk yaşta bazı bilgileri almak, onların zihinsel gelişimine katkı sunacaktır. Pratikte edindikleri bilgiler kalıcı olacağından bu tür eğitimlerin yararlı olduğuna inanıyoruz. Bugün belediyemizde cıvıl cıvıl sesler bizleri de mutlu etti. Kendilerine yaşam boyu başarılar ve mutluluklar diliyoruz" dedi.