Minik öğrenciler “Sarsılan İlçeye Sarılan Eller” projesi ile Samsat’ta eğitim gören kendi yaşıtlarına kahvaltılık gönderdi.

Adıyaman merkez anaokullarının Okul Öncesi Dönemde Sosyal Sorumluluk Bilinci Kazandırma Projesi kapsamında hazırladığı "Sarsılan İlçeye Sarılan Eller" kampanyası kapsamında Samsat’ta öğrenim gören ana sınıfı öğrencilerine kahvaltılık verildi. Kahvaltılıklar Samsat Anaokulunda düzenlenen tören ile verildi.

Törene Milli Eğitim Müdürü Mete Kızılkaya, Maarif Müfettişleri Başkanı M.Ali Akın, İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdullah Akın, Milli Eğitim Şube Müdürü Ali Tanrıverdi, Eğitim Birsen İl Başkanı Ali Deniz,Cumhuriyet İlkokulu Abubekir Turmaz, Borsa İstanbul İlkokulu Müdürü Nevzat Hüseyin Yetkin, Eğitimci Yazar Sait Çamlıca ve merkez anaokulu müdürleri katıldı.

Milli Eğitim Müdürü Mete Kızılkaya yaptığı konuşmasında, "Zübeyde Hanım Anaokulu, Halide Edip Anaokulu ve İlk Adım Anaokulunun koordinatörlüğünde ve tüm merkez anaokulu ile Cumhuriyet İlkokulu ve Borsa İstanbul İlkokulunun katılımıyla ile Samsat’ta öğrenim gören anaokulu öğrencilerine kahvaltılık yardımında bulunuyoruz. Tüm çocuklardan, velilerinden, okul yöneticilerinden Allah razı olsun. Veren el olmak her zaman iyidir. Çocuklarımıza paylaşmayı öğretiyoruz. Bu paylaşım kaynaşmaya neden oluyor. Öğrencilerde yarının büyüklerinden istediğimiz kişilikleri inşa etmek, sınıf dışı etkinliklere yer vererek okul aile iş birliğinin pekişmesini sağlamak istiyoruz. Samsat ilçemizde yaşanan hasarlar sonrası küçük bedenlerdeki koca yüreklere dokunarak yanlarında olmak amacıyla sağolsun okullarımız böyle bir kampanya başlatmışlar. Bugün burada toplanan bu yardımlarla alınan kahvaltılıkları depremzedeli 150 anasınıfı öğrencimize vererek kahvaltı vesilesiyle onlara kucak açarak onları mutlu etmeğe ve yüzlerinde küçük de olsa bir tebessüm oluşturmayı çalışıyoruz. Bu kampanya sadece bugüne mahsus değil. Dönem sonuna kadar devam edecek. İnşallah hazirana kadar bu yavrularımızın kahvaltılıkları bu okullarımızdan toplanan yardımlarla karşılanacak” dedi.

Yapılan törende verilen kahvaltılıklar Samsat Anaokulunda öğrenim gören çocuklara dağıtıldı. Törende katılımcılar tarafından çocuklara kendi elleriyle kahvaltı yaptırılması renkli görüntülerin oluşmasına neden oldu.

Yapılan programın ardından törendekiler Samsat Anadolu İmam Hatip Lisesine gitti. Burada çadırlarda eğitim gören öğrenciler ziyaret edildi. Yapılan ziyarette Eğitimci Yazar Sait Çamlıca öğrencilerle bir süre sohbet ederek ardından yazmış olduğu kitaplardan bazılarını öğrencilere hediye etti.