Adıyaman’da iki gün önce ilköğretim okulu öğrencilerini yol ortasından alan bir servis sürücüsü, kazaya davetiye çıkardı. Haberinin basında yer almasından dolayı okul servis sürücüleri basın açıklaması düzenledi.

Konuyla alakalı olarak servis sürücüleri adına açıklamalarda bulunan Kadir Alper, “10 yıldır bu okuldan öğrenci alıyoruz bizim her okul çıkışında buraya geldiğimizde burada arabalar duruyor ikinci araba olarak biz durabiliyoruz okul dağılışında ikinci sırada durabiliyoruz. Biz emniyete dilekçe verdik, valiliğe dilekçe verdik, okula verdik, belediyeye verdik bizim bu derdimize bir çare bulsunlar nerelere verdiysek ret geldi bize. Yani ne yapalım, bize bir yol göstersinler. Biz mağduruz şuanda trafik gelip bize ceza yazıyor, burada durmayın diyorlar, okul dağılışında biz nerede duralım? Bir yol göstersinler bize. Biz bunu istiyoruz. Yani bunu valimizden istiyoruz, belediye başkanımızdan istiyoruz. Plaka satmaya geldi mi belediye plaka satabiliyor ama yer konusuna geldi mi belediye yapmıyor.

Kim derdimize çare bulacaksa gelsin bulsun. Arkadaşlarımızdan hangisine sorarsanız sorun, hepsinin derdi aynı. Vatandaşlarımızdan duyarlı olmalarını bekliyoruz, özellikle dağılış saatlerinde servis yolunu kullanmasınlar, okul önündeki servis araçlarını park edebileceğimiz yerlere araçlarını park etmesinler, özellikle servis yoluna girip park edeceğimiz yerlere park etmeleri bizi çok sıkıntıya sokuyor. Arkamızdan korna çalıyorlar biz de çocuklarımızı servise doğru dürüst bindiremiyoruz, sıkıntı yaşıyoruz sonuçta bunlar herkesin çocuğu ikinci sıraya park ettiğimiz zamanda trafik sıkışıyor. Velilerde duyarlı olsun gelip baksınlar çocuklarını alıyoruz ama nasıl alıyoruz hangi şartlarda alıyoruz gelsin baksınlar velilerde gelsin şikayet etsinler gereken yelere telefon etsinler bildirsinler. Biz yetkililerden çözüm bekliyoruz tek ricamız sıkıntımız bu. Yani ikinci sıraya da araç park yaptığımız zaman bu seferde trafikle sorun yaşıyoruz. Trafik polisleri anlayışlı davranıyor,ondan yana sıkıntımız yok ama, yine de araya sıkışan araçlar bizim burada olmamıza rağmen trafiği arayıp da bizi şikayet ediyorlar” dedi.