Adıyaman’ın Kahta ilçesinde öğrenciler kendilerini temsil edecek olan ilçe öğrenci meclisi başkanını seçmek için sandık başında gitti.

Her okulun kendi temsilcisini belirlediği ön seçimin ardından okul temsilciliği için 17 öğrenci kıyasıya yarışa girdi. İlçe Millî Eğitim Şube Müdürü İsmail Öner, yapılan etkinlikte öğrencilerin

demokrasi anlayışını pekiştirip seçme ve seçilme haklarını uygulamalı bir şekilde yaptıklarını ifade etti. Öner, “Cumhuriyetin demokrasi ile güçlendirilmesi, öğrencilerde yerleşik bir demokrasi bilincinin oluşturulması, hoşgörü ve çoğulculuk bilincinin geliştirilmesi, kendi kültürünü özümsemiş, milli ve manevî değerlere bağlı, evrensel değerleri benimseyen nesillerin yetiştirilmesi, öğrencilerde seçme-seçilme ve oy kullanma kültürünün oluşması ve demokratik liderliği benimseyebilmeleri amaçlanmıştır” dedi.

Adayların belirlenmesinin ardından yapılan seçimlerde Mustafa Yardımcı Nadolu Sağlık Meslek Lisesi öğrencilerinden Zeynep Süzen ilçe öğrenci meclisi başkanı seçildi.

Gazi Ortaokulu konferans salonunda yapılan seçimlere İlçe Millî Eğitim Şube Müdürü İsmail Öner, okul müdürleri, öğretmenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.