Adıyaman Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından okullara kantinlerden alışveriş yapılmasıyla ilgili gönderilen resmi yazıya eğitim camiasından tepki geldi.

Adıyaman Milli Eğitim müdürlüğü tarafından okullara gönderilen resmi yazıda, “Okulumuzda görevli öğretmen ve personelin okul kantinleri dışında herhangi bir yerden çay ve benzeri içeceklerin temin etmemesi, bu konunun okulumuzda görevli tüm personele imza karşılığı duyurulması” ifadeleri kullanıldı.

Okullarda görevli öğretmenler ve okul idarecileri başta olmak üzere personeller, özgür iradelerine ipotek konulmasının kabul edilemez olduğunu dile getirdiler.

Türk Eğitim-Sen Adıyaman Şube Başkanı Şemsettin Ağar ise, uygulanmak istenilen bu kararın kabul edilemez olduğunu ve kimsenin başkası üzerine bu yaptırımları gerçekleştiremeyeceğini vurguladı.

Uygulamanın çok saçma bir şey olduğunun altını çizen Şemsettin Ağar, “Bu yazı çok saçma bir şey. Nereden ne yiyip ne içeceğime kimse karar veremez. Hangi marketlerden alışveriş yapabileceğimizi de bize söylesinler? Kimse kimsenin nereden ne alacağına karar veremez. Kantinler ticari işletmedir ve ticari işletmelere yönlendirme olamaz. Böyle bir şeyi kabul etmemiz mümkün değil. Bu öğretmenin iradesine ipotek koymaktır. Kimse kimsenin aklına ipotek koyamaz.

Burada amaçlanan kantinlere rant sağlamak mı? Kantinler ticari müessesedir. Alış veriş kişinin kendi tasarrufundadır. Öğrencinin sağlığı açısından dışarıdan alışveriş yapılmaması noktasında belki yaptırım olabilir mi bilmiyorum. Ancak yönetici ve çalışanlar için böyle bir yaptırım olamaz. Dışarıdan alışveriş yapamazsın demek despotça bir yaklaşımdır” dedi.