Adıyaman Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Başkanı Kadir Çelenk, OSB’den Eğri Çayı’na akan kirli suyun arıtma tesisinin yapılmasıyla birlikte akmayacağını belirtti.

Adıyaman OSB’nin arıtma tesisinin ihalesinin 2 Ekim tarihinde yapılarak, 23 Ekim tarihinde sözleşmenin imzalandığını dile getiren OSB Başkanı Kadir Çelenk, firmaya yer tesliminin yapıldığını söyledi.

Kadir Çelenk, iş bitim süresinin 2 yıl olduğunu ancak müteahhit firmanın daha erken işi teslim edeceğini ifade ederek, “Arıtma tesisinde renk ayırıcı yok onu da ilave etmeye çalışıyoruz. Tüm suları arıtacak. Şehre artık kirli su akmayacak. Eğri Çayı’na akıtılan kirli ve renkli su sıkıntı oluşturuyor. Bizde bu suyu arıtma tesisinde arıtarak sulamada kullanılacak hale getireceğiz” dedi.

Çelenk, OSB’nin alt yapı projelerinin de ihale edileceğini, 830 dönüm ilave kamulaştırma yaptıklarını ve son eklenen 51 adet arsa ile arsa sayısının 144’e çıktığını aktardı.

Yeni kamulaştırma yapılan yerlerde bitmek üzere olan işletmelerin olduğu, Kasım ayı sonunda 4-5 tanesinin açılışının yapılacağını ifade eden Çelenk, şuan 4500 civarında olan istihdamı 2015-2016 yıllarında 9-10 bine çıkarmayı hedeflediklerini dile getirdi.

AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın’ın gayretleri ile eksik olan 5 milyon kamulaştırma bedelinin gönderildiği hiç kamulaştırma borçlarının olmadığını dile getiren Çelenk, OSB’ye yeni bir yönetim binası yapacaklarını sözlerine ekledi.