Adıyaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından 3 Aralık Dünya Engeliler Günü Etkinlikleri kapsamında Özel Sporcular Bowling İl Birinciliği yarışmaları düzenlendi.

3 Aralık Dünya Engeliler Günü nedeniyle Adıyaman Üniversitesi Dibek Park içerisinde yapılan Özel Sporcular Bowling İl Birinciliği yarışmalarına 10 Kız 26 Erkek olmak üzere toplam 36 engelli sporcu katıldı. Düzenlenen müsabakalarda engelli sporcular keyifli ve eğlenceli dakikalar geçirdi. Müsabakalarda sporcular bir biriyle kıyasıya yarışırken, bir yandan da doyasıya eğlendiler. Müsabakalar sonucu dereceye giren sporcular ödüllendirildi. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Adıyaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Seyit Ahmet Bağcı , 3 Aralık Dünya Engelliler günü dolayısıyla engelli sporcularla bir araya geldiklerini ve onların sevinçlerine ortak olduklarını söyledi. "Hepimiz potansiyel bir engelli adayıyız" diyen Bağcı, "Bu genç kardeşlerimizin sosyalleşmesi öz güvenlerinin artması önemli. Düne kadar tabi toplumumuzda aileler biraz çekiniyordu engelli çocuğa sahip olunca ama çok şükür son yıllarda ülkemizde farkındalık arttı. Artık ailelerde bunun bir utançlık olmadığını herkesin başına gelebileceğini farkındalar. Her alanda olmaları için kendi çocuklarını destekliyorlar. Bugün yarım saat kendi kardeşlerimizi izledik burada. Onların neşeleri onların gülmeleri her şeye değer. Bütün engelli vatandaşlarımızın “Dünya Engelliler Gününü kutluyorum “dedi.

Yapılan yarışmaların ardından toplu hatıra fotoğrafı çekildi.

Yarışmalara Adıyaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Seyit Ahmet Bağcı, Adıyaman Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr Seyit Temir, Gençlik Merkezi Müdürü Fikret Keleş, Spor Şube Müdürü Yaşar Sarıkaya, Özel Sporcular İl Temsilcisi İbrahim Bağcı, Adıyaman Down Sendromlular Derneği Başkanı Zeynal Abidin Şenlik, sporcular ve sporcu aileleri katıldı.