Türkiye Gençlik Cemiyeti Konfederasyonu Güneydoğu Federasyon Genel Sekreteri ve Adıyaman Kurucu Başkanı Gökhan Özger, “Müslümanların ilk kıblesi olan Mescid-i Aksa’nın ve mübarek kılınmış Filistin topraklarının işgali kabul edilemez” dedi.

Siyonist çetelerin işgali altındaki Kudüs Müslümanlarının onurlu direnişini Adıyaman’dan selamladıklarını belirten Türkiye Gençlik Cemiyeti Konfederasyonu Güneydoğu Federasyon Genel Sekreteri ve Adıyaman Kurucu Başkanı Gökhan Özger, “Bir avuç Siyonist katil, milyonlarca Müslüman’ın gafletinden yararlanarak Kudüs’ü İslam’dan temizlemek için harekete geçiyor” diye konuştu.

İslam coğrafyasındaki terör olaylarının her birinde İsrail’in parmağı olduğunu belirten Türkiye Gençlik Cemiyeti Konfederasyonu Güneydoğu Federasyon Genel Sekreteri ve Adıyaman Kurucu Başkanı Gökhan Özger, “Şunu tüm dünya bilmeli; Müslümanların Yahudi düşmanlığı yoktur. Ancak işgalci İsrail’in varlığı ve sapkın Siyonizm düşüncesi kabul edilemez. Terör örgütü İsrail var olduğu müddetçe bu coğrafyanın barış ve huzura kavuşması mümkün değildir. Müslümanların ilk kıblesi olan Mescid-i Aksa’nın ve mübarek kılınmış Filistin topraklarının işgali kabul edilemez. Yakın bir zamanda Gazze’ye yaptığı saldırıyla binlerce masumu katleden Siyonist çete, bugün Müslümanların en mahrem yerlerine girerek pervasızca hakaretlerde bulunabiliyor. Eli kanlı bu alçaklara böyle bir cesareti verenleri kınıyoruz. Bir avuç Siyonist katil, milyonlarca Müslüman’ın gafletinden yararlanarak Kudüs’ü İslam’dan temizlemek için harekete geçiyor. İslam dünyasını harekete geçmeye ve uluslararası bir baskı oluşturmaya çağırıyoruz. İsrail sadece Müslümanlar için değil, insanlıktan nasibini almış herkes için bir beladır. Kendisiyle yapılan her ateşkesin ve barış görüşmesinin ardından bu terör devleti yeni bir gerekçe bularak ya da uydurarak zulümlerine yeni bir zulüm eklemektedir. Çünkü zulüm, İsrail’in varlık sebebidir. Mescid-i Aksa’nın, Küdüs’ün Müslümanlar açısından iki önemli boyutu var. Birincisi sembolik boyut ki ilk kıblemiz olması nedeniyledir. İkincisi ise emperyalizme ve onun işbirlikçilerine karşı direnişi ve onuru besleyen bir kaynak, mektep olmasıdır. Aksa’ya sahip çıkma sorumluluğu bizlerindir, İslam aleminindir. Sorumluluk, ümmettedir. Ne yapabiliyorsak onu yapacağız. Şimdi harekete geçme zamanı. Dünya Müslümanlarının göstereceği tepki veya tepkisizlik, onlar tarafından iyi analiz edilmektedir. İlk kıblemiz olan Mescid-i Aksa’ya hunharca saldırmaktadırlar. Küresel istikbal, tüm dünya Müslümanlarının bir araya gelme ihtimali karşısında tir tir titriyor. Onlar, tüm cesaretlerini, Müslüman halkların bölünmüşlüğünden, parçalanmışlığından, ortak hareket edememelerinden almaktadırlar” diye konuştu.