Malatya’nın Pütürge ilçesine bağlı Korucak, Ulutaş, Sorguçlu, Taştepe, Yeşildere köylüleri Sincik ilçesine bağlantı yolunun yapılmasını istiyor.

Pütürge ilçesine bağlı Korucak, Ulutaş, Sorguçlu, Taştepe, Yeşildere köylüleri tüm ihtiyaçlarını Sincik ilçesinde karşıladıklarını, ancak köyleri ile Sincik arasındaki yolun bozuk olmasından dolayı ilçeye ulaşmakta ciddi sıkıntılar çektiklerini söylüyorlar.

Köy sakinlerinden Ömer Korkmaz, “Sincik ilçesi bize daha yakın olduğu için kendi ilçemiz Pütürge’ye resmi işlemlerimiz dışında gitmiyoruz. Örneğin, Hastanen, PTT, Banka, Noter ve alışveriş işlerimizi Sincik’te yapıyoruz. Bu durum Sincik esnafına ekonomik anlamda katkı sağlarken, Pütürge köylülerine de mesafenin kısa olmasından dolayı büyük kolaylık sağlıyor. Açık öğretimde okuyan çocuklarımız Sincik’te sınava giriyorlar. Sincik’te tekstil işinde çalışan gençlerimiz var, hafta sonları köylerine evlerine gidiyorlar” dedi.

Kış aylarında ulaşımda ciddi sıkıntılar çektiklerini belirten Korkmaz, “Buraya kadar her şey normal, her şey güzel, yazın hiçbir sıkıntı yok. Ancak kışın ulaşımda büyük sıkıntı çekiyoruz. Bu köylerimizden Sincik ilçesine iki tane bağlantı yolu var. Biri Düdan yolu, biri ise çat Taşkale yolu. Düdan yolu, çat Taşkale yoluna göre daha uzun, haliyle Taşkale Kolmam bağlantı yolu kullanılıyor. Çat Taşkale yolunun ise stabilizesi yok Taşkale Kolmam denen bölgede 500 metre kadar olan Pütürge bağlantı yoluna yılda bir kere bile greyder değmiyor. Ne Malatya tarafı bakım yapıyor, ne de Adıyaman tarafı, yol çok kötü, hal bu ki sadece silinip, 3 tane çamurlu olan bölgeye birer kamyon stabilize döküldüğü zaman sorun çözülecek. İşte problem de bu, bunu hangi ilçe yapacak Pütürge mi? Sincik mi? bu nedenle köylülerimiz zor durumda. Kime müracaat edeceğimizi bilmiyoruz, yollara bakım yapılırken rica, minnet, yalvar, yakar, hatır ile yolumuzu silmeye çalışıyoruz. Bizim için bu yol büyük bir ihtiyaç, bu konuda çok mağduruz, Yetkililerin sesimizi duyup bu konuya duyarlı olacaklarını, bu mağduriyetimizin giderilmesini istiyoruz” dedi.