Adıyaman İl Sosyal Etüd ve Proje Müdürlüğü ile Adıyaman Pınar İzcilik ve Gençlik Spor Kulübü Derneği tarafından düzenlenen İpek Yolu Kalkınma Ajansı tarafından finanse edilen Yaman Gençler Projesi kapsamında, 9-18 yaş gurubu risk altında bulunan gençlere yönelik bir gençlik merkezi açıldı.

Merkez, AK Parti Gurup Bşakan Vekili Ahmet Aydın, AK Parti Adıyaman Milletvekillerinden, Mehmet Erdoğan, Salih Fırat, Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, Adıyaman Pınar İzcilik ve Gençlik Spor Kulübü Derneği Başkanı Hüseyin Şen tarafından açılışı yapılırken, açılışa AK Parti Adıyaman İl Başkanı Av. Halil Fırat, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Abdurahman Dimez, kamu kurum müdürleri, STK temsilcilei katıldı.

Açılıştan sonra protokol üyeleri Gençlik Merkezinde incelemelerde bulundu. Gençlik merkezinin amacıyla alakalı olarak konuşan Adıyaman Pınar İzcilik ve Gençlik Spor Kulübü Derneği Başkanı Hüseyin Şen, “Kenar mahalleler ve eğitim seviyesi düşük olan bölgelerde uyuşturucuya ve başka maddelere bulaşma riski çok fazla. Bu projedeki amacımız onları o ortamlara sokmadan ve o ortama girmesini engelleyecek faaliyetler yapmak. Özellikle Karapınar mahallesindeki 9-18 yaş gurubu çocukları gündüz daha küçük yaş gurubunu ortaokula kadar akşamları ise, lise çocuklarını burada toparlayıp dışarıda geçirecekleri enerjilerini atacakları boş zmanlarını burada değerlendirmek” dedi.

Daha sonra konuşan AK Parti Gurup Başkan Vekili Ahmet Aydın ise, “Gençlik Türkiye’nin teminatıdır. Dolayısıyla gençliğe uzanan ele herkesin destek olması lazım. Gençliğe dönük yapılan bütün projelere herksin destek olması lazım. Hele ki, sizin uğraştığınız risk altındaki kesimlere çocuklara, gençlere bizim mutlaka el uzatmamız lazım. Maddi ve manevi açıdan bütün eksiklikleri giderecek her türlü tedbiri almamız her türlü projeye destek olmamız gerekmektedir. Günümüzün vebası olan maalesef uyuşturucunun kötü alışkanlıkların tesirinden kurtardınız. Yine de burada bu proje tabi farklı bir açıdan bu mesleye yaklaşacak hem gençlerimize hem de ailelerimize rehabilite edecek ve geleceğe hazırlayacak bir proje" dedi.

Aydın şunlari söyledi:

"Ben sayın Valimiz başta olmak üzere sizlere, Kalkınma Bakanlığına, emniyete ve destek veren herkese çok teşekkür ediyorum. Uyuşturucu müptelalıgı ciddi bir hastalık ve inşallah bu arazi durumu ve özellikle iç güvenlik reformunda da bonzai bir nevi terör suçu haline dönüştürmekle çok caydırıcı bir hale getireceğiz çünkü gençlerimizi bu noktada heba eden, gençlerimizi körerten, gençlerimizi adeta rehin alan, esir alan bir bonzai tüccarlığı da söz konusu. Ve bununda farkındayız. Okul bahçelerine kadar ilk okullara kadar maalesef tesir etmeye çalışıyor. Her türlü insanlıktan uzak bir şekilde bu gençlerimizi korumak adına hem Sayın Valimizin hem de dernek olarak sizlerin gayretleri, emniyetin çalışmaları ve özellikle yasal tedbir noktasında inşallah iç güvenlik reformunda da çok ağır cezalar getirmekle adeta terördür. Terörden farkı yoktur. Öbüründe silahla öldürüyorsun bunda uyuşturucuyla öldürüyorsun. Bir nesli zehirliyorsunuz yani. Resmen bir nesil zehirleniyor, bir nesil katlediliyor. O nesli korumak hepimizin ortak sorumluluğunda görevinde bu yasaların inşallah caydırıcı hale gelmesiyle de inanıyorum ki ciddi manada yol alacağız” şeklinde konuştu.

Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş ise konuşmasında, “Bu proje tamamen Adıyaman’daki gençlerimize hitap edecek. Gençlerimize yönelik yapılan bir proje, sosyal bir proje. Tebrik ediyorum başta Hüseyin beyi ve dernek yöneticilerini tabi ben bu kaynakların ilimize gelmesinde emeği geçen başta kalkınma bakanımıza, milletvekillerimize çok teşekkür ediyorum” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından AK Parti Gurup Başkan Vekili Ahmet Aydın, masa tenisi oynarken, daha sonra katılımcılara ikramlarda bulunuldu.