Adıyaman’da 1999 yılında kurulan Nemrut Rotary Kulübü 2014-2015 Dönem Başkanı Ferit Binzet ve kulüp üyeleri yeni üye ziyaretleri kapsamında Park Hospital Diyetisyen Uzmanı Ceren Tanrıverdi ve Yapıkredi Bankasında görevli Bahar Subaşı’yı ziyaret etti.

Rotary 2430. Bölge Federasyonuna bağlı olan Nemrut Rotary Kulübü 15 yıldır Adıyaman’da çeşitli sosyal ve kültürel aktivitelerin yanı sıra birçok sosyal projeye imza attığını belirten Dönem Başkanı Ferit Binzet, yeni üyelerle birlikte kulübün büyümeye devam ettiğini ve gençleşen üyeleriyle birlikte sosyal sorumluluk bilinci ile çalışmalarını sürdürdüklerini belirtti.

Kulüp olarak kentin sosyal ve kültürel anlamda gelişimine katkı sağlamayı hedeflediklerini belirten Binze, “23.Şubat 1905 tarihinde kurulan ve dünya üzerindeki gönüllü hizmet kuruluşlarının ilki olan Rotary, Yeryüzünde barış ve iyi niyetin kurulmasına yardımcı olmak, bütün mesleklerde yüksek ahlak standartlarını teşvik etmek ve insanlığa hizmet vermek amacıyla bir araya gelen iş ve meslek sahibi kişilerin dünya çapında örgütlendiği bir hizmet kuruluşudur. Rotary’nin hizmet ideali, kendinden önce hizmet olarak ifade edilir. Rotary, insanları, yeryüzünün neresinde yaşarlarsa yaşasınlar bu ortak hizmet ülküsü ve amaçları doğrultusunda bir araya getirir.

Her Rotary kulübü, hizmet idealini kendi kişisel, mesleki ve toplum hayatının doyurucu bir hedefi olarak kabul eden iş ve meslek sahibi kişilerden oluşur. Kulübün her üyesi, farklı bir mesleği temsil eder. Rotary bu yapılanma biçimi ile sorunlar üzerine üretilen düşüncelerin, toplumun her kesimini kavrayabilmesi ve hizmetin toplumun tüm katmanlarına yayılabilmesini amaçlar” dedi.