Adıyaman’da, HARÜTSGAM tarafından mevsimlik tarım işçilerine yönelik iş sağlığı eğitimi verildi.

Harran Üniversitesi Tarımda İş Sağlığı ve Güvenliği Uygulama ve Araştırma Merkezi (HARÜTSGAM) tarafından tarım işçisi olarak çalışan kişilere yönelik sağlık eğitiminde “Kişisel hijyen, tarlada sağlıklı yaşam alanı oluşturma, sağlıklı beslenme ilkeleri, tarım ilacı uygulama ilkeleri, ana çocuk sağlığı, bulaşıcı hastalıklardan korunma, ilk yardım" konuları ele alındı.

Projeye göre, eğitim alan grupların en önemli özelliği eğitimi tamamladıktan sonra gittikleri bölgelerde sadece kendileri ve aileleri için değil, aynı zamanda beraber çalıştıkları ve yaşadıkları diğer ailelere de eğitimde edindikleri bilgileri aktarmak yoluyla faydalı olmaları amaçlanıyor.

Sağlık aracıları olarak görev yapacak eğitime katılanlar sayesinde başta ana-çocuk sağlığı olmak üzere mevsimlik tarım işçilerinin sağlık sorunlarına yönelik bilgi ve farkındalıklarının artırılması sağlanacak.

Adıyaman Eğitim Toplum Sağlığı Merkezi Konferans Salonunda düzenlenen eğitime, Adıyaman İl Halk Sağlığı Müdürü Mustafa Kutlu, mevsimlik tarım işçileri ve sağlık çalışanları katıldı.