Adıyaman’ın Samsat ilçesinde ağaçlandırma çalışması başlatıldı.

Samsat Belediye Başkanı Yusuf Fırat, Samsat ilçe merkezinde bu yıl çok sayıda ağaç dikeceklerini, sonbahar mevsiminde 2 bin civarında ağaç diktiklerini söyledi.

Samsat Hisar Ortaöğrenim Erkek Öğrenci Yurdu bahçesinde düzenlenen ağaç dikim törenine katılan Samsat Belediye Başkanı Yusuf Fırat, Yavuz Selim ve Baraj Mahallesinde daha önce 2 bin civarında ağaç diktiklerini belirterek, bundan sonra da ağaçlandırma çalışmaları yürüteceklerini ifade etti.

Başkan Fırat, "Ağaçlandırma çalışmaları ile ilçemiz güzel bir görünüm kazanırken aynı zamanda doğal dengenin korunması bakımından da önemli bir faaliyettir. Küresel ısınma son yılların en önemli sorunlarından biri olarak önümüzde durmaktadır. Bunun tek çaresi çevreye olan duyarlılık ve özellikle de ağaçlandırma çalışmalarının arttırılmasıdır. Samsat ilçe merkezinde ağaçlık alanlarımız fazladır. Ancak, her boş alanı yeşillendirmenin gayreti içerisindeyiz. Yavuz Selim ve Baraj Mahallelerinde bu Sonbahar mevsiminde 2 bin civarında ağaç diktik. Hisar Ortaöğrenim Erkek Öğrenci Yurdu yetkilileri de bu çalışmalarımıza duyarsız kalmayarak kendi alanlarını ağaçlandırıp destek sundular. Kendilerine teşekkür ediyorum. Bundan sonra da bu tür çalışmalarımız olacaktır" şeklinde konuştu.