Fırat Kalkanı Harekatında DAEŞ teröristlerinin Türk tanklarına saldırısı sonucu şehit olan Uzman Çavuş Akif Güleş’in ismi Elmacık Köyü Ortaokulunda yaşatılacak.

Eylül 2016 tarihinde Fırat Kalkanı Harekatında şehit olan Adıyamanlı Uzman Çavuş Akif Güleş’in isminin yaşatılması adına merkeze Bağlı Elmacık Köyü Ortaokulunda bir sınıfa verildi. Şehit Akif Güleş’in isminin sınıfa verilmesi nedeniyle okulda tören düzenlendi. Düzenlenen törene Vali Yardımcısı Murat Süzen, Askerlik Şube Başkanı Davut Kulalar, Milli Eğitim Müdürü Mete Kızılkaya, Akif Güleş’in Babası Bayram Güleş, Şehidin Ağabeyi Abidin Güleş, Okul Müdürü Mehmet Fırat, köy halkı ve öğrenciler katıldı.

Düzenlenen programda öğrenciler tarafından Çanakkale Zaferiyle ilgili gösteriler yapılıp şiirler okundu. Yapılan gösteriler sonrası Elmacık Köyü Ortaokulu adına Vali Yardımcısı Murat Süzen ve Askerlik Şube Başkanı Davut Kulalar tarafından Şehit Babası Bayram Güleş’e, plaket ile şehidin çerçeveletilmiş fotoğrafı verildi. Daha sonra protokol üyeleri tarafından şehit isminin verildiği sınıfa geçildi. Sınıfta öğrencilerle bir süre sohbet etti.