Sosyal Güvenlik Kurumu Adıyaman İl Müdürü Fuat Tekin, kurum binasında işçilerin iş güvenliğinden uzak bir şekilde çalışmasıyla ilgili açıklamada bulundu.

Önceki gün SGK binasının çatısının onarımını yapan işçilerin birbirlerine iple bağlanarak çalışmalarıyla ilgili SGK Müdürü Fuat Tekin, açıklama yaptı.

Fuat Tekin, çatı onarımını yapan firma ile yapılan sözleşmede iş güvenliğinin alınmasıyla ilgili maddenin bulunduğunu ve bu yönde uyarıların altının çizilerek yapıldığını belirterek, “Bu konuda sorumlunun kim olduğu pek önemli değil. Neticede insan unsuru ve insanın hayatının tehlike de olduğu ortamda herkes sorumludur. Bu iş başlamadan önce gerekli güvenlik önlemlerinin alınması noktasında sözleşme ve protokol yapıldı. İşi alan firma yetkilisi bu noktada ilgili sözleşmede imzası var. 6131’e göre iş güvenliği alması noktasında imza altına alındı. İşe başlamadan önce firma yetkilisiyle görüşüldü. Firma yetkilisine şifaen güvenlik konusunda talimat verildi. İlk önce iş güvenliği önlemi alınarak çatıya çıkıldı ama daha sonradan bu önlem ihmal edilmiş olabilir. Tv’de çıkan görüntülerden sonra işçiler çatıdan indirilerek gerekli önlem aldırıldı. İlgili arkadaşlarımız işçilerin yanından hiç ayrılmadı. İş güvenliği yasasına göre çalışmalar yapılırken işveren iş güvenliğini yapması gerek. Yapmadığı takdirde idari yaptırım uygulanıyor” dedi.