Adıyaman’ın Sincik ilçesinde 2011 yılında beri devam eden koç Beran içme suyu projesi tamamlanıyor.

Sincik ilçesine yaklaşık 35 kilometre mesafede bulunan Koç Beran kaynağından şehir merkezine içme suyu getirmek için 2011 yılında başlanan isale hattı çalışmaları tamamlanıyor. Dönemin Belediye Başkanı Hasari Altıntel’in girişimleri ile yüzde 50 hibe ile İller Bankası tarafından 4.5 milyon TL’ye ihalesi yapılan içme suyu isale hattı inşaat ihalesini alan ilgili firma işin yüzde 78’lik kısmını tamamlandı. 2012 yılı içerisinde Alancık Köyü yakınlarında inşaatına başlanan HES Santralinden dolayı içme suyu inşaatı bir süre durduruldu. Daha sonra ilgili firmanın taahhüdünü yerine getirmediği gerekçesiyle iller bankası tarafından ihalesi fesh edildi.

Konuyla alakalı açıklamalarda bulunan Sincik Belediye Başkanı Mehmet Korkut, “İller bankası yetkilileri ile yaptığı görüşmeler sonrası bölge milletvekillerimizin de desteği ile içme suyu isale hattı inşaatının kalan yüzde 22’lik kısmı için iller bankası tarafından yeniden ihale yapıldı” dedi.

İller Bankası Bölge Müdürü ile birlikte içme suyu isale hattı inşaatında incelemelerde bulunan Sincik Belediye Başkanı Mehmet Korkut, Koç Beran içme suyu projesinde sona yaklaştığını belirterek, “Göreve başladığımızda ilçemizin en önemli problemi su sorunu idi, benden önceki Belediye Başkanımız Sayın Hasari Altıntel döneminde yüzde 78’i tamamlanan mevcut bir içme suyu projesi vardı. Mevcut firma ile sözleşme fes edilmişti. Yüzde 22’lik kısmı için ihaleye çıkılması gerekiyordu, bunla ilgili girişimlerimizi başlattık hemen, İller Bankası ihalesini yaptı, parasını çıkarttı. Ankara ve İstanbul merkezli ortak girişimli iki firma ihaleyi alarak inşaata başlandı. Şu anda 500 tonluk su deposunun kaba inşaatı tamamlandı.

İller Bankası ve bizim kontrolümüzde inşaatı devam ediyor. Kanal ile ilgili de çalışma devam ediyor. Yaklaşık 2 kilometrelik boru döşendi, 3 kilometrelik kalan kısımla ilgilide şuanda çalışmalar devam ediyor. Önümüzdeki yaz aylarında inşallah suyu ilçemize akıtmayı planlıyoruz” dedi.