Adıyaman’ın Sincik İlçe Kaymakamı Tunahan Efendioğlu, köy gezilerine devam ediyor.

Sincik Kaymakamı Tunahan Efendioğlu, beraberinde kurum müdürleriyle birlikte ilçeye bağlı Aksu, Geçitli, Arıkonak, Balkaya, Sakız ve Serince köylerini ziyaret ederek, köy muhtarlarından köy hakkında bilgiler aldı.

Kaymakam Efendioğlu, köylere yapılan yatırımları tek tek inceledi. Son yağan yağmurlardan dolayı zarar gören yol ve menfezleri de yerinde inceleyerek ilgili kurumlara gerekli talimatları verdi. Vatandaşlarla sohbet eden Kaymakam Efendioğlu, köylerdeki okul ve camileri ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

Kaymakam Efendioğlu, “İlçemizin kuzey kısmındaki dağlık bölgede yer alan köylerimizden başlayarak ziyaretlerimize başladık. Amacımız vatandaşlarımızın varsa sorunlarını yerinde tespit edip çözüm yollarını aramak, son 5 yıl içerisinde yapılan yatırımları inceleyerek vatandaşlarımızın yapılan yatırımlara ne kadar sahip çıktığını görmekti. Muhtarlarımız gelip burada sorunlarını ne kadar anlatsalar da bu sorunları yerinde görmek gerekiyor. Muhtarlarımızın taleplerini yerinde inceleyerek öncelikli ihtiyaçlarını tespit ederek İl Özel İdaresi Müdürlüğüne bildirdik. Bazı köylerimizde nüfusun az olmasından dolayı okullarımız kapanmış, boş olan okullarımızın muhtarlarımızın talebi doğrultusunda taziye evi ve köy konağı olarak kullanılması için, köy tüzel kişiliğine devredilmesi talimatı verdik. Genel itibarıyla köylerimizin bir kısmını gezdik, vatandaşlarımızın durumu iyi ama yollarımız ve bazı konularda köylerimizin çok dağınık olmasından dolayı sıkıntılarımız var. Bide bu son yağışlarla birlikte bazı yerlerde çökmeler olmuş, kapanan menfezlerimiz olmuş, araç gereçlerimizi o bölgelere gönderdik. Öncelikli olarak öğrenci taşıması yapılan güzergahlardan başlayarak köylerimizin yollarını açıyoruz. Köylerimizin dağınık olmasından dolayı buradaki kamu hizmetlerini zora sokuyor. İmkanlar ölçüsünde her yere ulaşmaya çalışıyoruz. Hava şartları elverirse önümüzdeki hafta başlayarak Kasım ayı içerisinde diğer tüm köylerimizi gezip ihtiyaçlarını yerinde tespit etmeye çalışacağız” dedi.