Adıyaman’ın Sincik ilçesinde merkez Ulu Cami talebi karşılamadığı ve çürük olduğu gerekçesiyle yıkılmaya başlandı.

Sincik ilçe merkezinde 1992 yılında inşa edilen, ancak o günün şartlarına göre imkanların kısıtlı olmasından dolayı yeterince dayanıklı yapılmadığı belirtilen Sincik Merkez Ulu Cami alınan kararla yıkılıyor. Yıkılan caminin yerine mevcut caminin 3 katı kapasiteye sahip ve altında taziye evi ve çok amaçlı salonun olacağı yeni modern bir cami yapılacak.

Sincik İlçe Müftüsü Mehmet Taşdelen, mevcut caminin talebe karşılık vermediğini, çürük olmasından dolayı ikinci bir kat atamadıklarını belirterek yeni yapılacak camide, hayırda yarışmak isteyen herkesi bu hayra davet ettiklerini ifade etti.

Müftü Taşdelen, “Camimiz ihtiyaca cevap vermiyordu. Camimize ikinci kat yapalım istedik ancak yapılan incelemeler çürük olduğu, ikinci katı kaldıramayacağı tespit edildi. Ayrıca kubbeye bakım yapılması gerekiyordu. Kadın erkek ayrı abdest yeri yoktu; cenaze yıkama yerimiz yoktu. Toplantı salonumuz, taziye evimiz, çok amaçlı olarak kullanabileceğimiz bir salonumuz yoktu. Bütün bu ihtiyaçlarımız olduğundan camimize yama şeklinde tadilat yaparak masraf yapmaktansa, camimize külliyen yeni bir cami yapmak istedik. Yıkım yetkisini alarak camimizin yıkımına başladık. Camimizin temelini atarak önümüzde yıl içerisinde inşallah bu temel üzerinde güzel bir cami inşa edeceğiz.

Eski camimiz yaklaşık 300 metrekare iken yeni camimiz 500 metrekare olacak ayrıca ikinci katıda 250 metre kare olacak. Ayrıca alt katında 160 metrekare erkekler için, 60-70 metrekare kadınlar için, taziye evi ve çok amaçlı salon yapılacak” dedi.