Adıyaman’ın Sincik ilçesinde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı coşkuyla kutlandı.

Sincik Kaymakamı Tunahan Efendioğlu tarafından tebriklerin kabul edilmesiyle başlayan kutlamalar, daha sonra ilçe stadyumunda düzenlenen törenle devam edildi. Törene Kaymakam Tunahan Efendioğlu, Belediye Başkanı Mehmet Korkut, Garnizon Komutanı Üsteğmen Ercan İşık, kurum amirleri, siyasi parti temsilcileri, STK’lar, Öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan tören protokol üyelerinin törene katılanların bayramlarını kutlamasının ardından konuşmalara geçildi. Sincik Kaymakamı Tunahan Efendioğlu yaptığı konuşmada, "Bugün Türkiye Cumhuriyeti’nin Kuruluşu’nun 91. yıl dönümünü gurur ve sevinç içerisinde milletçe kutluyoruz. Başta Büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Cumhuriyeti kurup bizlere mukaddes bir emanet sıfatıyla miras bırakan herkesin aziz hatıraları önünde saygı ile eğiliyorum. İnsana hak sorumluluk sıfatını kazandıran Cumhuriyet maddi ve manevi kalkınmanın da önünü açmıştır, çünkü bilimler, sanatlar, ekonomide gelişmenin temelini insanın düşünce gücü ve teşebbüs kabiliyeti yapmaktadır. Bu noktada Cumhuriyet felsefesinin çağdaş standartlarla ilişkisi son derece önemlidir. Demokrasi hukukun üstünlüğü, evrensel hak ve özgürlükler, özgürlük standartların yaşatılması Cumhuriyetin temel hedeflerindendir. Özellikle belirtilmek gerekir ki Cumhuriyet bu topraklarda yaşayan herkese, içinde bulunduğu Ortadoğu coğrafyasında varlıklarını geliştirebilecekleri en uygun vatanı bahşetmiştir. Ülkemiz üzerinde bulunduğu coğrafya itibariyle politik, stratejik ve ekonomik bir cazibeye sahiptir. Bu nedenledir ki binlerce yıldır bu topraklarda aynı bayrak altında yaşayan insanlar üzerinde hep plan üstüne plan yapılmış, oyun içinde oyunlar kurulmuştur. Ancak tek yürek olmuş milletimiz sayesinde bu oyunlar boşa çıkarılmıştır. Bundan sonrada yapılacak planlar da bozulmaya mahkumdur" dedi.

Daha sonra öğrenciler tarafından günün anlam ve önemini belirten şiirler, şarkılar söylendi. Kros ve kompozisyon dalında derece alan öğrencilere ödüllerinin verilmesinin ardından program sona erdi.