Adıyaman’da görev yapan basın mensubu ilkokul öğretmenini 24 yıl sonra Facebook aracılığıyla bularak telefonda görüştü.

1989-1990 yılları arasında Adıyaman merkezde bulunan Fatih İlköğretim Okulu’nda sınıf öğretmeni olan Vahide Bayrak Yüceyurt’a öğrencisi Ömer Karakuş, 24 yıl sonra facebook sayesinde ulaştı.

Gazeteci Ömer Karakuş, 24 yıl sonra ulaştığı öğretmenine ulaşarak Öğretmenler Günü’nü kutladı. Karslı olan ve öğretmenlikten emekli olan 74 yaşında ki Vahide Baytak Yüceyurt, öğrencisi Ömer Karakuş’un kendisini 24 yıl aradan sonra arayarak Öğretmenler Günü’nü kutlaması kendisini duygulandı.

Ömer Karakuş, “24 yıl önce ilkokul 1 sınıfa gittiğim yıllarda öğretmenim Vahide Bayrak Yüceyurt’un bizler emekleri oldukça fazlaydı. Bizlere birer evladı gibi yakından ilgilenirdi. Yaşları küçük olan öğrencilerinin okuması için hem ailelerle hem de öğrencilerle yakından ilgilenirdi. Öğretmenimizin bizlere emekleri anlatılmakla bitmez. Kendisi bana okumayı ve yazmayı öğretmen kişidir. Bu nedenle öğretmenimin benim üzerimde emeği oldukça fazla. Okul hayatımdan sonra öğretmenime ulaşmaya çalışsam da bir türlü ulaşamadım. Birkaç günce facebook aracılığıyla öğretmenime ulaştım. Öğretmenimin 24 yıl sonra sesini duyarak, kendisinden emeğini helal etmesini istedim. Öğretmenimde benim yıllar sonra kendisine ulaştığım için oldukça duygulandı. Bende aynı duyguları yaşadım. Öğretmenimle görüşmemde kendisinin emekli olduktan sonra Ankara’da yaşadığını söyledi” dedi.