Adıyaman Üniversitesi Gölbaşı Meslek Yüksek Okulu’nda İktisadi Kalkınma ve Sosyal Araştırmalar Derneği’nin (İKSAD) katkılarıyla “Tarihi Belgelerle Üç Kıtada Osmanlı” adlı sergi açıldı.

Büro Yönetimi ve Sekreterlik Bölüm Başkanı Öğr. Gör. Sefa Salih Bildirici’nin organize ettiği serginin açılışını Yüksek Okul Müdürü Yrd. Doç. Dr. Nazif Çetin gerçekleştirdi. Açılışın ardından sergi hakkında değerlendirmelerde bulunan Yrd. Doç. Dr. Çetin, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü teşvik ve destekleri ile yüksek okulda düzenlenen bölgesel ve ulusal organizasyonların gerek öğrencilerin bilgi birikimi ve donanımı gerekse ilçe halkıyla kaynaşmalarına büyük katkı sağladığını ifade etti. Çetin, “Osmanlıcanın geçmiş ve gelecek arasında bir köprü olarak görülmesinin öneminin tartışıldığı şu günlerde “Tarihi Belgelerle Üç Kıtada Osmanlı” adlı sergi açılışının daha bir anlam taşıdığını dikkate almak durumundayız. Bu ve benzeri organizasyonlar, Üniversitemiz ile dış dünya arasındaki iletişimi her geçen gün daha da artırmaktadır. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

Serginin açılışına Gölbaşı Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Nazif Çetin, Büro Yönetimi ve Sekreterlik Bölüm Başkanı Öğr. Gör. Sefa Salih Bildirici ve akademik ve idari personelin yanı sıra öğrenciler katıldı.