Adıyaman İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından 9. etap kırsal kalkınma yatırımlarının desteklenmesi programı, tarıma dayalı ekonomik yatırımları bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Adıyaman İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Konferans Salonunda düzenlenen toplantıya Adıyaman İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Adil Alan ve çiftçiler katıldı.

Toplantıda bir konuşma yapan Adıyaman İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Adil Alan; “Vatandaşlarımız hibe projesi kapsamında Kahramanmaraş, Malatya, Şanlıurfa ve Diyarbakır faydalanıyor da neden biz bu projeden faydalanamıyoruz diyorlardı. Fakat bu sene buna bir çözüm bulduk artık bizlerde bu projelerden faydalanabileceğiz. Daha önce bir yıl önceki 8. etapta hibe bedeli 400 bin TL iken bu sene bu rakam 1,5 milyon TL’ye kadar çıkmış bulunmaktadır. Hayvansal ürün işlemede ve bitkisel ürün işlemede hibe bedeli 1,5 milyon TL projenin toplam bedeli 3 milyon TL. Bir diğer konuların hepsinde ise bir milyon TL yani yüzde ellisi olarak 500 bin TL hibe verilmektedir. Biz il olarak bugüne kadar toplam 101 tane ekonomik yatırım projeleriyle ilgili olarak 24 milyon TL’lik’lik bir hibe elde etmiş bulunmaktayız. Makine ekipman olaraktan 6 bin 476 tane makineye karşılık 19 milyonluk bir hibe etmiş bulunmaktayız. 8 yılda vermiş olduğumuz hibe miktarına baktığımızda toplam 44 milyon TL’lik’lik bir hibe vermiş bulunuyoruz bugüne kadar. Ve bu sene ki hedefimiz ise en az bir 50 proje başvurusu alıp hiç olmazsa bir 25 milyon TL dahil edebilmeği planlıyoruz. Onun için buraya kadar gelip bizi dinleme zahmetinde bulunduğunuz için hepinize teşekkürler” dedi.