Suriye’deki savaş mağdurları için başlatılan yardım kampanyası, Adıyaman çadır kentteki savaş mağdurlarına ulaştırıldı.

Adıyaman’ın Kahta ilçesinde AK Parti İlçe Teşkilatı’nda görevli Pınar Arıtay, Kahta Devlet Hastanesi’nde görevli Uzman Dr. Müberiz Murat Resilzade ve Kimya Mühendisi Melek Resulzade öncülüğünde "Savaş Mağdurlarına Yardım" kampanyası başlatıldı.

Kampanyaya AK Parti Kahta İlçe Teşkilatı, Kahta Kaymakamlığı ve AK Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner ile vatandaşlar destek verdi.

"Savaş Mağdurlarına Yardım" kampanyasını başlatan arkadaşları adına bir konuşma yapan Pınar Arıtay, Suriye’de yaşanan bu vahşetin mağdurlarına duyarsız kalınmamasına dikkat çekti. Arıtay, "Öncelikle ve önemle belirtmek isterim ki, bugün burada yapılan bu yardımlar, yardıma muhtaç insanların gönüllerine küçükte olsa bir mutluluk tomurcuğunun yeşermesine vesile olur inşallah. Savaş mağduru Suriyeli kardeşlerimizin mutluluklarını şimdiden gönüllerinde kalplerinde ve yüzlerinde görüyor olmanın mutluluğunu en kalbi duygularla yaşadığımın altını çizmek istiyorum. Tüm Kahta halkının, Suriyeli ve diğer savaş mağduru ailelere olan duyarlılığı takdire şayandır. Bu bağlamda, Suriye’de yaşanan bu vahşetin mağdurlarına duyarsız kalmayan, fedakarlık ve duyarlılık örneği olan tüm Kahta halkına, bu konuda yanımızda duran değerli büyüğüm babam Hanifi Arıtay’a, maddi ve manevi olarak destek veren AK Parti Kahta İlçe Teşkilat Başkanı Sayın Engin Akel’e, manevi desteklerini esirgemeyen AK Parti Adıyaman Milletvekilimiz Sayın Mehmet Metiner’e, bu yardım kampanyasında bizlere araç tahsis eden Kahta Kaymakamı Dede Musa Baştürk’e, beni yalnız bırakmayan arkadaşlarıma teşekkür ediyorum" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından yardımlar Adıyaman’da bulunan çadır kente götürülmek üzere yola çıktı.