Toplum Sağlığı Merkezleri Sorumluları ve ilçe müdürleri ile 2014 yılının 9 aylık dönemi değerlendirildi.

Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından her ay düzenli yapılan Toplum Sağlığı Merkezleri değerlendirme toplantısında yılın 9 ayı değerlendirilirken, okulların açılmasıyla okul sağlığı hizmetlerinin planlanması, öğrencilerin muayeneleri ve aşılanma, beslenme eğitim çalışmaları hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.

İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Emin Taş, Halk Sağlığı Müdürü Dr. Mustafa Kutlu, Halk Sağlığı Müdür Yardımcıları, şube müdürleri, ilçe sağlık müdürleri ve toplum sağlığı merkezleri sorumlu hekimlerinin katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda 2014 yılı sağlık verilerinin genel değerlendirmesinin yanı sıra 2015 yılı kısa ve uzun vadeli sağlık yatırımları ve sağlığa yönelik plan, projeler görüşüldü.

Halk Sağlığı Müdürü Dr. Mustafa Kutlu, sağlık hizmetlerinin aksamadan yürütülebilmesi ve gerekli planlamaların efektif bir şekilde yapılabilmesi için değerlendirme toplantılarının olmazsa olmazlardan olduğunu söyledi.

Kutlu, “Değerlendirme toplantıları 2014 yılı içerisinde Aralık ayında kapanış toplantısı şeklinde yapılacak olup, 2015 yılında ise rutin bir şekilde düzenlenmeye devam edilecektir. Toplantıda, bulaşıcı hastalıklarla mücadele ve yapılması gerekenler ile önlem planları, toplum tabanlı tarama programları, obeziteye ve kronik hastalıklara yönelik koruyucu sağlık hizmetlerinin ilçeler bazında yaygınlaştırılması, kanser taramaları ve sağlık bakanlığının yeni uygulamaları ile ilgili gerekli bilgilendirmeler yapılarak görüş alışverişinde bulunuldu” dedi.