Türk Büro-Sen Genel Başkanı Fahrettin Yokuş’un başkanlığında Adıyaman’da istişare toplantısı gerçekleştirildi.

Türk Büro-Sen Genel Başkanı Fahrettin Yokuş’un başkanlık ettiği istişare toplantısına Kamu-Sen Adıyaman Temsilcisi Necdet İrfan Tokur, Türk Büro-Sen Adıyaman Şube Başkanı Muhittin Aka, çevre illerin şube başkanları ve genel merkez yöneticileri toplantıya katıldı.

İstişare toplantısında konuşan Türk Büro-Sen Genel Başkanı Fahrettin Yokuş, Ağustos ayında başlayacak olan 2018-2019 toplu sözleşme süreciyle ilgili değerlendirmelerde bulunarak, “Türk Büro-Sen olarak hem toplu sözleşme hem de çalışanların sıkıntılarını dinlemek için istişare toplantısını yapıyoruz. 2016-2017 içerisinde yapılan toplu sözleşmede maalesef memurlar ekonomik olarak kayıp oldu. Yine bu yılın ilk 3 ay içindeki enflasyon verileri yüzde 3 zammın çok üstünde gerçekleşti. Şuan memurlar kesesinden yemeye başladı. Daha önemlisi vergi dilimlerinin yüksekliğiyle nedeniyle zaten 2. Altı ayda verilen zamla vergi dilimleri gidecek memurlar her yıl gibi 2017 enflasyon kayıplarıyla sürdürmüş olacak” dedi.

Referandum sürecine ilişkin gergin ortamın kalkması gerektiğini belirten Yokuş, herkesin özgür iradesini sandığa yansıtacağını dile getirdi.